km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Haladás: Angyalföldi látogatók

Haladás: Angyalföldi látogatók

Az NB I-es kerettel rendelkező Vasas FC egyelőre minimális hátrányban van a Merkantil Bank Liga feljutó helyein tanyázó Győr–Nyíregyháza-párostól. A Haladás nincs jó formában, három bajnoki óta nyeretlen.

A nyári átigazolási szezonban nagy volt a mozgás az NB I-ből hamar kipottyanó Vasasnál. Balogh Norbert Kisvárdára, Bobál Gergely a Honvédhoz, Cipf Dominik Tiszakécskére, Dombó Dávid Zalaegerszegre, Farkas Bence Gyirmótra, Géresi Krisztián Nyíregyházára, Hegedűs János és Silye Erik Paksra, Hidi Patrik a BVSC-hez, Iyinbor Patrick Kecskemétre, Pátkai Máté pedig visszavonult.

Kölcsönvették Bakti Balázst a Puskás Akadémiától és az Illés Akadémia-nevelés Papp Csongort Zalaegerszegről. Hozzájuk igazolt Pávkovics Bence az Egyesült Államokból, Szabó Benjámin Ajkáról és a szombathelyi nevelésű Tóth Milán a Sturm Graztól.

Az első két fordulóban kikaptak: a Budafoktól 1–0-ra, Szegeden 4–3-ra. A Mosonmagyaróvárt elintézték (5–1), aztán ikszeltek Pécsett (0–0) és otthon a Kazincbarcikával (2–2). Ezt egy négy győzelemből álló sorozatot követett! Simán nyertek a Siófok ellen (4–0), nyögvenyelősen Ajkán (2–1), majd megint simán a Gyirmót és a BVSC ellen (mindkétszer 2–0). Október elején megtorpantak: a 94. percben adták ikszre a Csákvár elleni meccsüket (1–1), majd Kozármislenyben fordulatos találkozón kaptak ki (3–4). A Nyíregyházát legyőzték (3–0), Tiszakécskén is győztek (2–1), míg a Honvéd elleni pesti rangadón 3–0-ra diadalmaskodtak és felléptek a dobogóra.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - Tiszakécske 0-0 (Cikkünk folyamatosan frissül!)
A Merkantil Bank liga 22. fordulójában a zöld-fehérek a Tiszakécskét látják vendégül.
Ezentúl gyermekfelügyelet is igénylehető az AGORA-nál rendezvények alatt
Az AGORA nemrég egy új kezdeményezést indított útjára, rendezvényei alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kultúrát szerető család minden tagjának örömteli lehet a kikapcsolódás.
Szereti a baracklekvárt? Rossz hírünk van!
Termelői Facebook-csoportokba egyre több kép kerül fel arról, hogy virágzásnak indultak a sárgabarack fák a Dunántúltól az Észak-Alföldig. Ez azonban nagyon rossz hír a gazdáknak és a fogyasztóknak is, a kajszi ugyanis rendkívül fagyérzékeny, azt pedig nehéz elképzelni, hogy májusig ne érkezzen még fagyhullám az országba.
Kitörte a szalagkorlát lábait az ittas sofőr az M86-oson
A férfi egy enyhe jobbos kanyart egyenesített ki az M86-os autóúton Vép térségében, lezúzta a szalagkorlátot, kitörve annak lábait, ő könnyebben sérült meg. A szonda kimutatta, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, tudósított a helyszínről a 112Press.hu.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a városvezetés
A Király utca 14. előtt hajtottak főt és koszorúztak, annál az épületnél, a volt ÁVH-székháznál, ahol a kommunista diktatúra idején az Államvédelmi Hatóság kegyetlenül megkínozta a rendszeridegennek bélyegzetteket.