km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Gólerős, korábbi válogatott kerettag támadó érkezett a Haladáshoz

Gólerős, korábbi válogatott kerettag támadó érkezett a Haladáshoz

Lencse László legutóbb Gyirmóton játszott, de megfordult Izraelben, valamint Görögországban is.

 

Csütörtökön délelőtt hivatalos honlapján jelentette be a Szombathelyi Haladás, hogy Lencse László a vasi megyeszékhelyen folytatja pályafutását. A támadó másfél éves kontraktust írt alá a szombathelyiekkel, 2023 nyaráig kötelezte el magát. A győri születésű Lencse az ETO utánpótlásában nevelkedett, majd a Sándor Károly Akadémián pallérozódott és az MTK-ban debütált a felnőttek között. Idehaza szerepelt az élvonalban a Videotonban, a Kecskemétben, a Puskás Akadémiában, Újpesten, majd 2017-ben újra az MTK-ba szerződött. A kék-fehérektől egy éve, tehát 2021 januárjában Gyirmótra szerződött, ahol oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat feljutott az élvonalba: Lencse ugyanis tavasszal 16 bajnokin 11 gólt szerzett. Az első osztályban ősszel 12 bajnokin játszott, mindannyiszor csereként - olvasható a Szombathelyi Haladás oldalán.

 

Lencse eddigi karrierje alatt az NB I.-ben 215 bajnokin 68 gólt jegyzett, emellett pedig kiosztott 38 gólpasszt is. Az NB II-ben 115 meccsen 62 gól és 21 gólpassz a mérlege. A támadó az MTK-val (2008-ban) magyar bajnoki címet, a Videotonnal (2010-ben) ezüstérmet, 2011-ben pedig bajnoki címet ünnepelhetett. Szerepelt külföldön is, 2012-ben az akkori izraeli bajnok Ironi Kirjat Smóna csapatában légióskodott, majd a görög Aszterisz Trípoliszban futballozott. A nemzetközi kupaporondon is megmutattta magát, az Európa-ligában hat mérkőzésen lépett pályára, a Bajnokok Ligája selejtezőjében – a Kirjat Smóna együttesében - négy találkozón jutott szóhoz és két gólt is szerzett. Korábban szerepelt az U21-es nemzeti együttesben is és Bernd Storck kapitánysága idején 2016-ban válogatott kerettag is volt.

 

Fotó: MTI

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén