km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Futsal Magyar Kupa: legyőzte a Berettyóújfalut és ott van a fináléban a Haladás!

Futsal Magyar Kupa: legyőzte a Berettyóújfalut és ott van a fináléban a Haladás!

Felipe Conde legénysége 4-2-re diadalmaskodott és zsinórban harmadszor nyerheti meg a sorozatot.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA FINAL FOUR 1. ELŐDÖNTŐ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-2 (3-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Berettyóújfalu: Sándor Máté - Matheus, Rábl János, Nagy Kevin, Rafinha, Mezei Dávid, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Magyar Csaba, Nagy Dániel, Daróczi Dávid, Szabó Péter, Facundo Schusterman, Duró Dominik

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Vas Ádám 2 (3.,34,), Luiggi Longo 4., Dróth Zoltán 20., ill. Nagy Dániel 35., Rafinha 40.

 

Négyes döntőjéhez érkezett a Futsal Magyar Kupa, az eseménynek pedig Budapest és a Dr. Koltai Jenő Sportközpont ad otthont. A szombati napon az elődöntőkre került sor, a két gigász, a Haladás és Berettyóújfalu pedig egymással mérkőzött meg a fináléba kerülésért. 

 

Szombathelyi kapufa vezette fel a találkozó eseményeit, majd a Berettyóújfalu is megrázta magát és jelezte, nem adja könnyen az első döntős helyet. Ennek ellenére Vas Ádám révén a címvédő szerezte meg a vezetést, majd egy perc sem telt el, amikor Luiggi Longo találata után már 2-0 állt az eredményjelző táblán. Roppant motiváltan, nagy akarattal játszottak a vasiak, ami újabb helyzetekben is megmutatkozott, Sándor Máténak nem egy, nem kettő nagy bravúrt kellett bemutatnia ahhoz, hogy ne nyíljon tovább az ollló. Ezzel párhuzamosan kilenc perc elteltével már négy faultnál járt a Haladás, ami azért nem könnyítette meg a fehérmezesek dolgát. A Berettyó aztán villámgyorsan egalizált ebben a tekintetben, rendkívül sokat állt a játék, a két kapus pedig továbbra is kiváló teljesítményt nyújtott. Óriási csata és küzdelem zajlott a pályán, a Berettyó időközben begyűjtötte hatodik szabálytalanságát is, a kisbüntetőt Dróth Zoltán biztos lábbal értékesítette. A szombathelyi csapatkapitány gólja ki is alakította a félidei végeredményt, 3-0-ról következhetett a második felvonás.

 

Ezt rögtön öt a négyben kezdte a Berettyóújfalu, ám az első igazán veszélyes hajdúsági lövésre bő három percet kellett várni. Alasztics Marcell eszén ezúttal sem lehetett túljárni. Vatamaniuc-Bartha Dávid kísérlete az oldalhálóban kötött ki, taktikus játékkal rukkolt elő a Haladás, amely aztán ismét rákapcsolt és Henrique Diniz, valamint Hajmási Milán is nagyon közel járt hozzá, hogy 4-0-ra változtassa az eredményt. A Berettyóújfalu folyamatosan öt a négy elleni játékkal rohamozott, nagyot kellett védekeznie a címvédőnek, amely ebből is jelesre vizsgázott. Alasztics Marcellnek pár másodperc leforgása alatt két ízben is nagyot kellett védenie, Vas Ádám pedig megszerezte csapata negyedik, saját maga második gólját, 4-0-ra vezetett a HVSE. Nem sokkal később Nagy Dániel szépített, a hajdúságiak az utolsó szalmaszálba próbáltak belekapaszkodni. A Mezei-Vill nagy energiákat mozgósított azért, hogy legalább még szorosabbá tegyék a végét, ez Rafinha szép lövésének köszönhetően sikerült is, Felipe Conde együttese azonban 4-2-es győzelmet aratott és ott lesz a fináléban.

 

A zöld-fehérek vasárnap délután 16 óra 30 perctől a Veszprém-Maglód összecsapás győztesével vívnak meg az aranyéremért.

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.