km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Futsal: magabiztosan győzte le a Miskolcot a Haladás a Magyar Kupában

Futsal: magabiztosan győzte le a Miskolcot a Haladás a Magyar Kupában

A szombathelyiek 9-2-es idegenbeli sikerrel jutottak a legjobb 16 közé.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 2. FORDULÓ

MEAFC-MISKOLC – HALADÁS VSE 2-9 (1-5)

MEAFC-MISKOLC: Gergely Richárd – Balog Balázs, Polényi Tamás, Varga László, Turcsik Tamás, Szegő Márk, Hadházi Sándor, Sebestyén Dávid, Varga Bence, Grallert Máté, Mészáros Balázs, Lőrincz Patrik, Czékus Sándor, Szabó Dávid

Technikai vezető: Cservenyák Ádám

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Homlok Levente

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Varga László (15’), Polényi Tamás (33’), ill. Dróth Zoltán (2’), Vatamaniuc-Bartha Dávid 3 (5’, 17’, 33’), Luiggi Longo (20’), Szalmás Zoltán 3 (22’, 39’, 40’), Sipos Gergő (28’)


 

A magyar bajnoki címvédő Haladás számára Magyar Kupa-mérkőzéssel vette kezdetét a 2022-es esztendő. A sorozatot két alkalommal is megnyerő vasiak a Miskolc otthonába látogattak a hétfő esti találkozón. 

 

A vendégek léptek fel kezdeményezőbben, már rögtön a találkozó elején a kapufa mentette meg a borsodiakat a bekapott góltól. A nagy rohamok és egy szép Vas Ádám-próbálkozás után végül a 3. percben tört meg a jég, a csapatkapitány Dróth Zoltán juttatta vezetéshez a fehérmezeseket. A vezetés megszerzése után is a szombathelyiek játszottak fölényben, ami újabb gólban mutatkozott meg, Vatamaniuc-Bartha Dávid volt eredményes (0-2). A házigazda stabil, masszív védekezésből próbált meg gyors átmeneteket és kontrákat vezetni, a 15. percben egy ilyen szituáció után érkezett a szépítés Varga Zoltán révén (1-3). A játékrész hajrája aztán ismét a Juanra-legénységről szólt: a 17. percben egy szép összjátékot követően Vatamaniuc-Bartha Dávid tudott duplázni, majd a brazil légiós Luiggi Longo is beköszönt, így 1-4-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

 

A második játékrészben sem kellett sokat várni, újabb gólt szerezzenek a vasiak, a fiatal Szalmás Zoltán vette be a MEAFC kapuját. Lüktető, ám ezzel együtt kapkodó, hektikus is lett a játék, a hazaiak előtt is adódtak helyzetek, de komoly átütőerő nem igazán volt bennük. A 28. percben aztán egy sarokrúgásra Sipos Gergő érkezett remekül a kapu elé, 2-6-ra módosítva ezzel az állást. A gólgyártásnak ezzel még nem volt vége, a 33. percben előbb egy kisbüntetőnek köszönhetően kozmetikázni tudtak az eredményen a miskolciak, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid lőtte ki a jobb felső sarkot (2-7). A zöldmezes hazaiaknak másodszor is megvolt a lehetőségük, hogy tíz méterről betaláljanak, ez a büntetőjük azonban kapu fölé ment. Ennek ellenére nem maradtak újabb gólok nélkül a találkozóra kilátogatók, más kérdés, hogy mindkettőt a Haladás együttese, név szerint Szalmás Zoltán szerezte: az ifjú tehetség előbb szabadrúgásból volt eredményes, majd az utolsó percben egy jobb oldali akciót követően vette be az ellenfél kapuját, beállítva ezzel a 2-9-es végeredményt.

 

A HVSE tehát magabiztos sikerrel lépett tovább a következő körbe, csütörtökön pedig a bajnoki pontokért való küzdelem is folytatódik a zöld-fehérek számára, méghozzá az Újpest együttesének otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsok Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.