km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: magabiztosan győzte le a Miskolcot a Haladás a Magyar Kupában

Futsal: magabiztosan győzte le a Miskolcot a Haladás a Magyar Kupában

A szombathelyiek 9-2-es idegenbeli sikerrel jutottak a legjobb 16 közé.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 2. FORDULÓ

MEAFC-MISKOLC – HALADÁS VSE 2-9 (1-5)

MEAFC-MISKOLC: Gergely Richárd – Balog Balázs, Polényi Tamás, Varga László, Turcsik Tamás, Szegő Márk, Hadházi Sándor, Sebestyén Dávid, Varga Bence, Grallert Máté, Mészáros Balázs, Lőrincz Patrik, Czékus Sándor, Szabó Dávid

Technikai vezető: Cservenyák Ádám

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Homlok Levente

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Varga László (15’), Polényi Tamás (33’), ill. Dróth Zoltán (2’), Vatamaniuc-Bartha Dávid 3 (5’, 17’, 33’), Luiggi Longo (20’), Szalmás Zoltán 3 (22’, 39’, 40’), Sipos Gergő (28’)


 

A magyar bajnoki címvédő Haladás számára Magyar Kupa-mérkőzéssel vette kezdetét a 2022-es esztendő. A sorozatot két alkalommal is megnyerő vasiak a Miskolc otthonába látogattak a hétfő esti találkozón. 

 

A vendégek léptek fel kezdeményezőbben, már rögtön a találkozó elején a kapufa mentette meg a borsodiakat a bekapott góltól. A nagy rohamok és egy szép Vas Ádám-próbálkozás után végül a 3. percben tört meg a jég, a csapatkapitány Dróth Zoltán juttatta vezetéshez a fehérmezeseket. A vezetés megszerzése után is a szombathelyiek játszottak fölényben, ami újabb gólban mutatkozott meg, Vatamaniuc-Bartha Dávid volt eredményes (0-2). A házigazda stabil, masszív védekezésből próbált meg gyors átmeneteket és kontrákat vezetni, a 15. percben egy ilyen szituáció után érkezett a szépítés Varga Zoltán révén (1-3). A játékrész hajrája aztán ismét a Juanra-legénységről szólt: a 17. percben egy szép összjátékot követően Vatamaniuc-Bartha Dávid tudott duplázni, majd a brazil légiós Luiggi Longo is beköszönt, így 1-4-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

 

A második játékrészben sem kellett sokat várni, újabb gólt szerezzenek a vasiak, a fiatal Szalmás Zoltán vette be a MEAFC kapuját. Lüktető, ám ezzel együtt kapkodó, hektikus is lett a játék, a hazaiak előtt is adódtak helyzetek, de komoly átütőerő nem igazán volt bennük. A 28. percben aztán egy sarokrúgásra Sipos Gergő érkezett remekül a kapu elé, 2-6-ra módosítva ezzel az állást. A gólgyártásnak ezzel még nem volt vége, a 33. percben előbb egy kisbüntetőnek köszönhetően kozmetikázni tudtak az eredményen a miskolciak, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid lőtte ki a jobb felső sarkot (2-7). A zöldmezes hazaiaknak másodszor is megvolt a lehetőségük, hogy tíz méterről betaláljanak, ez a büntetőjük azonban kapu fölé ment. Ennek ellenére nem maradtak újabb gólok nélkül a találkozóra kilátogatók, más kérdés, hogy mindkettőt a Haladás együttese, név szerint Szalmás Zoltán szerezte: az ifjú tehetség előbb szabadrúgásból volt eredményes, majd az utolsó percben egy jobb oldali akciót követően vette be az ellenfél kapuját, beállítva ezzel a 2-9-es végeredményt.

 

A HVSE tehát magabiztos sikerrel lépett tovább a következő körbe, csütörtökön pedig a bajnoki pontokért való küzdelem is folytatódik a zöld-fehérek számára, méghozzá az Újpest együttesének otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsok Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.