km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Futsal: kiütéses sikert aratott, nyolc gólig meg sem állt a Haladás a Magyar Futsal Akadémia otthonában

Futsal: kiütéses sikert aratott, nyolc gólig meg sem állt a Haladás a Magyar Futsal Akadémia otthonában

A bajnoki címvédő ellenállhatatlan játékkal zsebelte be az újabb három bajnoki pontot.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 12. FORDULÓ

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA - HALADÁS VSE 0-8 (0-6)

Magyar Futsal Akadéma: Boldizsár Márk - Módly Márk, Tarpai Gyula, Nguyen Nhat Duy, Lőrincz Máté, Tóth Barnabás, Szabó Dávid, Véghelyi Balázs, Boznánszky Gábor, Fábián Tamás, Módly Dominik, Vas Gergely, Szabó Bence, Steiner Márk

Edző: Boznánszky Gábor

Haladás: Homlok Levente - Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Fehér Dániel, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs, Győrfy Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Kovács Máté 2., Vatamaniuc-Bartha Dávid 4., Knizs Olivér 5., Vas Ádám 2 (5., 27.), Arnon Cassemiro 13., Rutai Balázs 16., Luiggi Longo 24.

 

Idegenbeli összecsapással folytatódott a honi pontvadászat a címvédő Haladás futsalosai számára, akik hétfőn este a Magyar Futsal Akadémia otthonában vizitáltak.

 

Szokásukhoz híven óriási elánnal kezdtek az ezúttal piros mezben pályára lépő szombathelyiek, ennek eredményeként pedig Kovács Máté révén már a 2. minutumban megszerezték a vezetést. Az előny tudatában sem lassítottak a vendégek, sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Knizs Olivér, valamint Vas Ádám góljainak köszönhetően pedig az 5. percben már 0-4 állt az eredményjelző táblán. A hazaiak nem tudták felvenni a fonalat, nem tudtak váratlan megoldásokat húzni, azokkal meglepni ellenfelüket, amely azonban továbbra is igencsak komoly offenzívákat vezetett. A szünet előtt még Arnon Cassemiro és Rutai Balázs is beköszönt, a HVSE hatgólos előnyről várhatta a folytatást. 

 

Ebben a szakaszban sem igazán változott a játék képe: az történt a pályán, amit Felipe Conde tanítványai szerettek volna, rendületlenül ment előre a Haladás, Luiggi Longo megiramodása után pedig már 7-0-ra vezetett a bajnoki cím védője. A lényegi kérdések már eldőltek, ám ennek ellenére nagyon magas hőfokon pörögtek a szombathelyiek, ráadásul a 27. minutumban Vas Ádám duplájával tovább nőtt a differencia. A tetemes előny tudatában is rengeteg lehetőséget dolgoztak ki a vendégek, minden támadásuk életveszélyes volt, az eredményen azonban már nem sikerült változtatniuk, ami azt jelentette, hogy fölényes, 8-0-s győzelemmel és három ponttal a zsebükben távozhattak a MFA otthonából. 

 

A vasiak legközelebb november 17-én, pénteken lépnek pályára, 18 óra 30 perces kezdettel a Pécs gárdáját fogadják. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.