km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Futsal: hazai pályán már nem jelentett gondot a Nyíregyháza legyőzése a Haladásnak

Futsal: hazai pályán már nem jelentett gondot a Nyíregyháza legyőzése a Haladásnak

A vasárnap még BL-elitkörbe jutó szombathelyiek gólzáporos mérkőzésen 6-3-ra múlták felül a nyírségieket és visszavágtak a szeptemberi 4-1-es vereségért.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 18. FORDULÓ

HALADÁS VSE - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 6-3 (4-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Nyíregyháza: Petró Martin - Öreglaki Norbert, Gregory, Dávid Richárd, Joao Rodrigues, Gagyi Sándor, Szabó Lajos, Krajnyák Zsolt, Kovács Béla, Kovács Gergő, Urr Dániel, Kovács Erik, Lakatos László, Kovács Ádám

Edző: Lovas Norbert

Gólszerzők: Luiggi Longo 6., Dróth Zoltán 2 (9., 27.), Henrique Diniz 2 (11., 19.), Rutai Balázs 31., ill Joao Rodrigues 8., Öreglaki Norbert 28., Kovács Máté (36., öngól)

 

Vasárnap nagy fegyvertényt hajfott végre a Haladás VSE futsalcsapata azzal, hogy 2021 után ismét a Bajnokok Ligája elitkörébe jutott, csütörtök délután azonban már előrehozott bajnoki mérkőzés várt az együttesre, méghozzá a Nyíregyháza ellen. 

 

A zöld-fehérek már az első pillanattól kezdve érzékeltették ellenfelükkel, hogy magukhoz ragadnák az irányítást, Hajmási Milán és Dróth Zoltán is igencsak közel járt ahhoz, hogy hamar megszerezze a vezetést a szombathelyieknek. Ez végül a 6. percben Luiggi Longonak sikerült, aki remekül cselezte be magát a pálya közepére, majd lőtt a kapuba (1-0). A gól után is magas hőfokon égett a házigazda, Dróth Zoltán egy labdaszerzés után ziccerig is eljutott. Ami hazai oldalon nem ment be, az a vendégeknél igen, a 8. minutumban Joao Rodrigues révén egalizált a Nyíregyháza. Az egyenlítés riadóként szolgált a Conde-legénység számára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy rövid idő leforgása alatt Dróth Zoltán, majd Henrique Diniz is beköszönt, villámgyorsan 3-1-re módosult az állás. Lovas Norbert időt kért, a Haladás látványosan, sok helyzetet kialakítva játszott. A félidő végéhez közeledve öt a négy elleni szerkezetre állt át a nyírségi alakulat, Henrique Diniz azonban egy egészen szenzációs góllal tovább nyitotta az ollót, így aztán 4-1-ről következhetett a folytatás. 

 

A második etapot aztán rögtön vészkapussal kezdte a vendég együttes, amit viszont majdnem meg tudott büntetni a bajnoki cím védője. Ebben a szakaszban is szép megoldásokkal, a közönséget kiszolgálva játszottak a zöld-mezesek, Kovács Máté és Szalmás Zoltán is könnyen gólt szerezhetett volna. Erre végül nem kellett sokat várni, a 27. percben Dróth Zoltán életerős lökete kötött ki a kapuban, már 5-1 volt az állás. A folytatásban gyorsan jött a válasz a vendégek részéről, a korábban Szombathelyen is megforduló Öreglaki Norbert köszönt be, ám így sem volt könnyű helyzetben a pirosmezes gárda. Hogy ez még nehezebb legyen, arról Rutai Balázs gondoskodott, aki hatalmas gólt szerzett a 31. percben, 6-2 állt az eredményjelző táblán. A vendégek vészkapusra váltottak, megpróbáltak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, a hátralévő időben viszont már csak egy góllal tudták csökkenteni a különbséget. A HVSE magabiztos, 6-3-as sikert könyvelhetett el és fontos három ponttal gazdagodott. 

 

Dróth Zoltánék november 6-án, hétfőn 18 óra 30 perces kezdettel a DEAC otthonában folytatják bajnoki szereplésüket. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.