km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Futsal: vezetett, majd az utolsó másodpercben pontokat rabolt a többszörös BL-győztestől a HVSE

Futsal: vezetett, majd az utolsó másodpercben pontokat rabolt a többszörös BL-győztestől a HVSE

A zöld-fehérek 2-2-es döntetlent játszottak a kazah Kairat Almaty együttesével a Bajnokok Ligája fő fordulójának második mérkőzésén.

 

FÉRFI FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ 3. CSOPORT 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – KAIRAT ALMATY 2-2 (1-1)

Haladás: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Kairat Almaty: Higuita – Dener Rodrigo Da Silva, Igor Martins, Alex Viana, Dennis Cavalcanti, Edson, Albert Akbalikov, Diego Favero, Dauren Tursagulov, Birzhan Orazov, Caio Ruiz, Alisson Neves De Lima

Edző: Marlon Velasco

Gólszerzők: Dróth Zoltán 5., Arnon Cassemiro 40., ill. Albert Akbalikov 16., Alex Viana 21.
 

Nem sok ideje volt a pihenésre, regenerálódásra a Haladás VSE futsalcsapatának, a magyar bajnok ugyanis csütörtök esti rajtja után péntek délután már újabb erőpróba elé nézett a Bajnokok Ligájában, méghozzá a kazah Kairat Almaty ellen. 

 

Arnon Cassemiro helyzete vezette fel az összecsapást, bátran kezdett a HVSE, amely aztán az 5. percben az éppen korábbi együttese ellen pályára lépő Dróth Zoltán villanásával meg is tudta szerezni a vezetést. A gól után erősítettek a kazahok, védekezésre kényszerültek a szombathelyiek, akik azonban Alasztics Marcell vezérletével állták a sarat. Felipe Conde legénységének kontráiban is ott volt a veszély, Dróth Zoltánék villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba, mindkét együttes nagyon akarta a győzelmet. A 16. percben aztán a pirosmezesek örülhettek egyenlítésnek, s bár a hátralévő időben Dróth Zoltán és Hajmási Milán is rendkívül közel járt ahhoz, hogy ismét előnyhöz juttassa a zöld-fehéreket, 1-1-es állással mentek az öltözőbe a csapatok.

 

A fordulás után nagyon bekezdtek a kazahok, ami gólban is megmutatkozott: a 21. percben Alex Viana volt eredményes, ezzel pedig már a többszörös győztesnél volt az előny. A találatot követően is lendületben maradt Marlon Velasco gárdája, kapuja elé szegezte ellenfelét, kritikus időszak volt ez a HVSE számára. Az idő előrehaladtával aztán a magyar bajnok is megérkezett a második félidőbe, magára talált a Haladás, ez pedig lehetőségekben is megmutatkozott. A zöld-fehérek egy pillanatra sem adták fel az egyenlítés, vagy akár a fordítás lehetőségét, aminek meg is lett az eredménye. Mindössze egyetlen! másodperc volt hátra, amikor Arnon Cassemiro bevette a kazah kaput és beállította a mérkőzés 2-2-es végeredményét, ami egy rendkdívül értékes pontszerzést jelentett a szombathelyiek számára. 

 

A magyar bajnoki cím védője utolsó találkozóját vasárnap 16 óra 30 perces kezdettel játssza, méghozzá a luxemburgi Differdange alakulatával. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak