km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Frizbis továbbképzésre várják a testnevelőket

Frizbis továbbképzésre várják a testnevelőket

A Magyar Repülő Korong Szövetség áprilisban újraválasztott elnökségének stratégiai célja változatlanul az utánpótlásbázis növelése a testnevelők szakmai továbbképzésén keresztül.

Erdősi Zoltán elnök, aki újabb négy évre kapott bizalmat, arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szövetség évek óta sikeresen zajló pedagógus-továbbképzése idén is folytatódik, összesen húsz tanfolyammal. Az első és a második félévben az ország 10-10 városába tanítókat és testnevelőket várnak a szövetség akkreditált képzéseire, melyeken a résztvevők versenykorongokat (frizbi) vehetnek át tanúsítványuk mellé.

Idén is két diákolimpia országos döntőt rendezett a szövetség, több mint 500 diák részvételével. Április elején elindult az NB I és az NB II, egyaránt hét csapattal, míg a magyar mixed U20 ultimate válogatott címvédőként utazik nyáron az angliai világbajnokságra.


Fotó: illusztráció/Pixabay

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.