km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Forgalomból kivont autókat vitt el engedély nélkül Celldömölkön, majd összetörte  őket

Forgalomból kivont autókat vitt el engedély nélkül Celldömölkön, majd összetörte őket

A Sárvári Járási Ügyészség többrendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, akinek vezetői engedélye sincs, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

A vád szerint 2022 januárjában egy celldömölki ház udvarán leállított, forgalomba nem helyezett személygépkocsit használt jogtalanul. Celldömölkön közlekedett vele, majd amikor visszavitte az udvarba, nekiment a sértett tulajdonát képező másik autónak. Mindkét kocsi megrongálódott, közel egymillió forint kár keletkezett bennük.


A vádlott ezt követően szintén a fenti ház udvarán álló, egy kft. tulajdonát képező, forgalomból ideiglenesen kivont járművet használt jogtalanul. Izsákfa irányába közlekedett, amikor letért az úttestről és az árokba hajtott. A kocsiban több mint 1,4 millió forint kár keletkezett.


A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.