km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fordított és elhozta a három pontot Makóról a Haladás-Viktória

Fordított és elhozta a három pontot Makóról a Haladás-Viktória

A szombathelyiek már a mérkőzés elején hátrányba kerültek, azonban gyorsan magukra találtak és még az első félidőben összejött az egyenlítés Fördős révén. A második játékrészben aztán egyértelműen nekik állt a zászló, Herczeg 74. percben szerzett góljával pedig meg is nyerték a találkozót.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 7. FORDULÓ

KÉSZ-ST. MiHÁLY FC - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-2 (1-1)

 

St. Mihály: Csontos – Savanya, Görög (Kiss-Lantos, 75.), Papp, Bartalis – Ramor (Sweatman, 46.), Sárosi, Malasevic, Micic – Pilán (Kopren, 85.), Török

Vezetőedző: Jenei Péter

Haladás-Viktória: BIRÓ – BALOGH, HORTI, Jánosi, Hajba – Herczeg, FÖRDŐS, Németh M. – NÉMETH A., Szil, HARSÁNYI

Vezetőedző: Szabados György

Gólszerzők: Török 4., ill. Fördős 20., Herczeg 74.

 

A Diósgyőr elleni fájó kupabúcsú után a Szent Mihály elleni idegenbeli bajnoki találkozón javíthatott a Haladás-Viktória. Szabados György együttese a bajnokságban két bravúrdöntetlennel hangolt a találkozóra, a Ferencváros és a DVTK ellen is sikerült pontot szereznie a szombathelyieknek. A házigazda a hatodik helyet foglalta el a tabellán a találkozó előtt, és az előző fordulóban a vendégekhez hasonlóan döntetlent ért el, méghozzá az ETO együttese ellen. 

 

Az álmosan, fásultan kezdő vasiak számára nem indult jól a találkozó, egy védelmi megingást már a negyedik percben kihasznált a hazai együttes és Török révén megszerezte a vezetést. Nem sokkal később akár újabb gólt is szerezhetett volna a Szent Mihály, Bíró Barbara azonban bravúrral védett egy szabadrúgás után. A Viktória szépen lassan kezdte felvenni a mérkőzés ritmusát, aminek a 20. percben egyenlítés lett a gyümölcse: egy beadás után Fördős fejelt a kapuba és módosította 1-1-re a találkozó állását. A játékrész folytatásában főként mezőnyben folyt a játék, apróbb helyzetecskék adódtak ugyan, azonban igazán veszélyes helyzetet egyik csapat sem tudott teremteni az ellenfél kapuja előtt. 

 

A fordulás után egyértelműen a szombathelyiek akarata érvényesült, a játék főként a hazaiak térfelén zajlott. A meddő mezőnyfölény a 74. percben érett góllá, miután Hajba centerezését Szil készítette le okosan Herczegnek, aki kilőtte a jobb alsó sarkot és ezzel már 1-2-re a Haladás-Viktória vezetett. A román válogatott kiválóságnak ez volt az első gólja szombathelyi színekben. A különbség könnyen tovább nőhetett volna az utolsó negyed órában, a helyzeteket azonban elpuskázta a vendég együttes. A zöld-fehérek győzelme azonban így sem forgott veszélyben, különösen a második félidei játék képe alapján megérdemelt Haladás-Viktória-siker született. 

 

A szombathelyiek a következő fordulóban október 31-én a Kelen SC vendégei lesznek. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.