km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Föld napja: a városvezetés elkötelezett a környezetvédelem mellett

Föld napja: a városvezetés elkötelezett a környezetvédelem mellett

A Föld napja alkalmából Németh Ákos zöld tanácsnok beszélt a környezettudatosság fontosságáról a város közösségi oldalán.

 

Hangsúlyozta, a városvezetés elkötelezett a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett. Hozzátette, hogy hivatalba lépésük után bevezették a papírmentes közgyűlést és harcot hirdettek az illegális hulladék lerakása ellen. Megszervezték a használt sütőolaj és a zöld hulladékok szelektív begyűjtését. Zöldhullám néven új weboldal indult, új környezetkímélő buszok kerültek Szombathelyre, a JustNature elnevezésű program keretében új zöld beruházás is megvalósul. Elindult az 1000 fa projekt, és cél, hogy az önkormányzat intézmények gépjárműparkjának felét pályázati támogatásból elektromosra cserélnék a ciklus végére. 


 „Azt gondolom, hogy igazán sokat együtt tehetünk. Apró, kisebb-nagyobb dolgokkal ön is hozzájárulhat egy élhető, fenntartható környezethez. Fogmosáskor zárjuk el a vizet, ne használjunk nejlonzacskókat, illetve mielőtt megvásárolunk valamit, gondoljuk végig, hogy valóban szükségünk van-e rá. Tegyünk együtt Szombathelyért!” – hangsúlyozta a tanácsnok.

 

 

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.