km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Föld napja: a városvezetés elkötelezett a környezetvédelem mellett

Föld napja: a városvezetés elkötelezett a környezetvédelem mellett

A Föld napja alkalmából Németh Ákos zöld tanácsnok beszélt a környezettudatosság fontosságáról a város közösségi oldalán.

 

Hangsúlyozta, a városvezetés elkötelezett a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett. Hozzátette, hogy hivatalba lépésük után bevezették a papírmentes közgyűlést és harcot hirdettek az illegális hulladék lerakása ellen. Megszervezték a használt sütőolaj és a zöld hulladékok szelektív begyűjtését. Zöldhullám néven új weboldal indult, új környezetkímélő buszok kerültek Szombathelyre, a JustNature elnevezésű program keretében új zöld beruházás is megvalósul. Elindult az 1000 fa projekt, és cél, hogy az önkormányzat intézmények gépjárműparkjának felét pályázati támogatásból elektromosra cserélnék a ciklus végére. 


 „Azt gondolom, hogy igazán sokat együtt tehetünk. Apró, kisebb-nagyobb dolgokkal ön is hozzájárulhat egy élhető, fenntartható környezethez. Fogmosáskor zárjuk el a vizet, ne használjunk nejlonzacskókat, illetve mielőtt megvásárolunk valamit, gondoljuk végig, hogy valóban szükségünk van-e rá. Tegyünk együtt Szombathelyért!” – hangsúlyozta a tanácsnok.

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.