km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

Ha szeretsz festeni és fontos, hogy jó ügyre áldozz időt, akkor most a nardai napközis tábor lakóinak biztosan mosolyra görbíted a száját, olvasható a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász felhívásában. Hétfőn és kedden 7-20 óra között a nardai napközis tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete várja, hogy ügyes kezek és nemes lelkek időtálló, teljesen bőrbarát, vízbázisú festékkel vonják be.

 

Mint írják, hamarosan gyermekzsivaj tölti meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász népszerű nyári napközis táborát Nardán. Az óriási kert igazi gyermekparadicsom, ahol 8 héten keresztül, hetente több mint 100 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, ám kreatív foglalkozásokban gazdag örömét - napközis rendszerben. Az idei tábor június 16-tól augusztus 18-ig várja a kis táborlakókat heti turnusokban. A szervezők és a nardai lakosok emberfeletti munkájának eredménye minden évben a tábor sikere. 


Idén egy beígért, ám végül nem teljesült karbantartási munka azonban kényszerhelyzetbe hozta a tábornyitás előtt a gyermekek minőségi környezetben történő foglalkoztatását szem előtt tartó szervezőket. Szükségessé vált, hogy tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete új védőréteget kapjon, aminek lekezeléséhez önkéntesek segítségét kéri a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász! A festési munkához egy teljesen bőrbarát, vízbázisú festéket vásárolt a segélyszervezet, azaz minden adott ahhoz, hogy értő kezek és karitatív lelkek újjávarázsolják a 16-án már átmenetileg megnyíló tábort. A festési önkéntes munkára jelentkezőket június 14-15-én, 7-20 óra között várja a jószolgálati szervezet Nardán, a Kossuth Lajos u. 3. szám alatt. 

 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.
A szakbizottság nem támogatja a Fő téri kelet-nyugat irányú kerékpározást
Tegnap délután összeült a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, ahol egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat 74 pontból álló takarékossági programját és a költségvetési rendelet II. számú módosítását, írja Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) bizottsági elnök Facebook-oldalán.