km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

Ha szeretsz festeni és fontos, hogy jó ügyre áldozz időt, akkor most a nardai napközis tábor lakóinak biztosan mosolyra görbíted a száját, olvasható a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász felhívásában. Hétfőn és kedden 7-20 óra között a nardai napközis tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete várja, hogy ügyes kezek és nemes lelkek időtálló, teljesen bőrbarát, vízbázisú festékkel vonják be.

 

Mint írják, hamarosan gyermekzsivaj tölti meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász népszerű nyári napközis táborát Nardán. Az óriási kert igazi gyermekparadicsom, ahol 8 héten keresztül, hetente több mint 100 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, ám kreatív foglalkozásokban gazdag örömét - napközis rendszerben. Az idei tábor június 16-tól augusztus 18-ig várja a kis táborlakókat heti turnusokban. A szervezők és a nardai lakosok emberfeletti munkájának eredménye minden évben a tábor sikere. 


Idén egy beígért, ám végül nem teljesült karbantartási munka azonban kényszerhelyzetbe hozta a tábornyitás előtt a gyermekek minőségi környezetben történő foglalkoztatását szem előtt tartó szervezőket. Szükségessé vált, hogy tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete új védőréteget kapjon, aminek lekezeléséhez önkéntesek segítségét kéri a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász! A festési munkához egy teljesen bőrbarát, vízbázisú festéket vásárolt a segélyszervezet, azaz minden adott ahhoz, hogy értő kezek és karitatív lelkek újjávarázsolják a 16-án már átmenetileg megnyíló tábort. A festési önkéntes munkára jelentkezőket június 14-15-én, 7-20 óra között várja a jószolgálati szervezet Nardán, a Kossuth Lajos u. 3. szám alatt. 

 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.