km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

Ha szeretsz festeni és fontos, hogy jó ügyre áldozz időt, akkor most a nardai napközis tábor lakóinak biztosan mosolyra görbíted a száját, olvasható a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász felhívásában. Hétfőn és kedden 7-20 óra között a nardai napközis tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete várja, hogy ügyes kezek és nemes lelkek időtálló, teljesen bőrbarát, vízbázisú festékkel vonják be.

 

Mint írják, hamarosan gyermekzsivaj tölti meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász népszerű nyári napközis táborát Nardán. Az óriási kert igazi gyermekparadicsom, ahol 8 héten keresztül, hetente több mint 100 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, ám kreatív foglalkozásokban gazdag örömét - napközis rendszerben. Az idei tábor június 16-tól augusztus 18-ig várja a kis táborlakókat heti turnusokban. A szervezők és a nardai lakosok emberfeletti munkájának eredménye minden évben a tábor sikere. 


Idén egy beígért, ám végül nem teljesült karbantartási munka azonban kényszerhelyzetbe hozta a tábornyitás előtt a gyermekek minőségi környezetben történő foglalkoztatását szem előtt tartó szervezőket. Szükségessé vált, hogy tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete új védőréteget kapjon, aminek lekezeléséhez önkéntesek segítségét kéri a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász! A festési munkához egy teljesen bőrbarát, vízbázisú festéket vásárolt a segélyszervezet, azaz minden adott ahhoz, hogy értő kezek és karitatív lelkek újjávarázsolják a 16-án már átmenetileg megnyíló tábort. A festési önkéntes munkára jelentkezőket június 14-15-én, 7-20 óra között várja a jószolgálati szervezet Nardán, a Kossuth Lajos u. 3. szám alatt. 

 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.