km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót

Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót

Novemberben teljesen átépítik a 87-es főutat Gencsapátinál átszelő vasúti átjárót. A gépjárművek áthaladását szolgáló – nagyobb közúti teherbírású - új STRAIL elemeket raknak be, és az ehhez kapcsolódó aszfaltburkolat is megújul. Mivel a vasúti átjáró félpályás lezárással nem építhető át, és terelőút kijelölésére sincs lehetőség, a GYSEV Zrt. jelenleg az átjáró mellett egy ideiglenes, mart aszfalt burkolatú utat létesít. A tervek szerint november 10-én reggeltől november 23-án estig ezen az ideiglenes úton közlekedhetnek a gépjárművek.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.