km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Felejthetetlen élményeket gyűjtött a nyugdíjas klub

Felejthetetlen élményeket gyűjtött a nyugdíjas klub

A vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klubot 1980-ban alapították. A klub tartalmas szabadidő-eltöltési lehetőségeket biztosít nyugdíjas korú emberek számára. A tagok aktívak, heti rendszerességgel szerveztek korábban programokat, évente többször is kirándultak. Azonban a koronavírus közbeszólt. A tavalyi évben elmaradt a kirándulásuk, ám az idén újra útra keltek a Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai, hogy hazánk egy újabb értékével ismerkedjenek meg a két nap során.

 

A lelkes társaságot Kovács Péter polgármester is elkísérte. Az első úti céljuk Abaliget volt, ahol a tó mellett megtekintették a denevérmúzeumot, és a cseppkőbarlangon is végigvezették őket. A polgármester elmondta, hogy nagy élmény volt megcsodálni a sok ezer év során keletkezett cseppköveket, különleges barlangi képződményeket. Ezt követően az útjuk Mohácsra vezetett, ahol először a vízi- és taposómalommal ismerkedtek meg a tulajdonos-restaurátor segítségével. Az első napra tervezett programok itt értek véget, a társaság egy helyi szállodában pihente ki a nap fáradalmait.


A második nap a busómúzeumban kezdődött, az interaktív kiállítás több pontján be lehetett kapcsolódni a farsangi napok eseményeibe. Kis városnézés után indult tovább a csoport a Történelmi Emlékparkba, ahol a mohácsi csatában elesetteknek és a magyar táborban legyilkoltaknak állít emléket az emlékpark és a múzeum. A polgármester kiemelte, hogy tisztelegve hőseik emléke előtt, koszorút helyeztek el a központi sírdombnál. Ez volt a kirándulás utolsó állomása, késő este sok élménnyel érkezett vissza Vépre a csapat. Remélik, hogy jövőre is tudnak kirándulást szerezni, és programjaikat nem írja felül ismét a koronavírus. 

 

Fotó: Kovács Péter

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak