km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Felborult egy lószállító autó Ausztriában: megsérült a két állat

Felborult egy lószállító autó Ausztriában: megsérült a két állat

Szombaton Bocksdorf (Güssing körzet) közelében baleset szenvedett egy utánfutós autó, ami lovakat szállított. A pótkocsi felborult és a tetején állt meg. A két ló megsérült, őket egy alsó-ausztriai klinikára szállították.

 

Délelőtt a jármű és a lovak utánfutója eddig ismeretlen okból letért az útról, és az árokban kötött ki, írja a burgenland.orf.at. A pótkocsi két lóval együtt felborult és a tetején állt meg. A két ló megsérült, a Markt Allhau-i állatorvosnak le kellett őket szedálnia, és csak ezután tudták kiszabadítani őket a pótkocsiból. Az állatokat egy másik pótkocsin egy kottingbrunni (Alsó-Ausztria) klinikára szállították, ahol további ellátásban részesültek.


Az állatorvos szerint az állatok a körülményekhez képest jól vannak, már a gyógyulás útjára léptek. A két lovon kívül senki sem sérült meg a balesetben. A bocksdorfi és a stegersbachi tűzoltóság mintegy két és fél órán át volt bevetésen, összesen 40-en, nyolc járművel.

 

 

Fotó: Freiwillige Feuerwehr Bocksdorf/Facebook

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.