km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Fegyházbüntetésre ítélte a szombathelyi bíróság azt a férfit, aki szexuálisan molesztálta kiskorú áldozatait

Fegyházbüntetésre ítélte a szombathelyi bíróság azt a férfit, aki szexuálisan molesztálta kiskorú áldozatait

A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházbüntetésre ítélte azt a büntetett előéletű férfit, aki különböző élethelyzeteket kihasználva szexuálisan molesztálta kiskorú áldozatait, olvasható az ügyészség közleményében.

 

Mint írják, előfordult, hogy a vádlott együtt játszott a gyerekekkel a játszótéren vagy, hogy egyedül maradt rövid időre a sértettekkel egy lakásban. A vádlott továbbá együtt nyaralt az egyik érintett családdal. A kislányok közül a legfiatalabb áldozat nyolc éves volt, a legidősebb pedig tizenkét éves múlt az elkövetéskor.


A vádlottat több éves ismeretség fűzte az áldozatok családjához, ezért a szülők megbíztak benne.


A Szombathelyi Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően elítélte a vádlottat, és a fegyházbüntetés mellett végleges hatállyal eltiltotta őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, aminek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban áll.


Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be. 


A Szombathelyi Törvényszék elrendelte a vádlott letartóztatását, amelyet a vádlott és védője szintén megfellebbeztek.

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.
A legrosszabbkor jött a globális papírhiány
A könyvkiadás, a karácsonyi csomagolópapírok és ajándékkártyák gyártása is megsínylik a helyzetet.