km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fegyházbüntetésre ítélte a szombathelyi bíróság azt a férfit, aki szexuálisan molesztálta kiskorú áldozatait

Fegyházbüntetésre ítélte a szombathelyi bíróság azt a férfit, aki szexuálisan molesztálta kiskorú áldozatait

A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházbüntetésre ítélte azt a büntetett előéletű férfit, aki különböző élethelyzeteket kihasználva szexuálisan molesztálta kiskorú áldozatait, olvasható az ügyészség közleményében.

 

Mint írják, előfordult, hogy a vádlott együtt játszott a gyerekekkel a játszótéren vagy, hogy egyedül maradt rövid időre a sértettekkel egy lakásban. A vádlott továbbá együtt nyaralt az egyik érintett családdal. A kislányok közül a legfiatalabb áldozat nyolc éves volt, a legidősebb pedig tizenkét éves múlt az elkövetéskor.


A vádlottat több éves ismeretség fűzte az áldozatok családjához, ezért a szülők megbíztak benne.


A Szombathelyi Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően elítélte a vádlottat, és a fegyházbüntetés mellett végleges hatállyal eltiltotta őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, aminek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban áll.


Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be. 


A Szombathelyi Törvényszék elrendelte a vádlott letartóztatását, amelyet a vádlott és védője szintén megfellebbeztek.

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.