km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Szenvedélyük a kosárlabda – közönségtalálkozót tartott a Falco

Szenvedélyük a kosárlabda – közönségtalálkozót tartott a Falco

Teljesen megtelt a Herényiek Háza hétfőn este: az érdeklődők sok-sok érdekességet tudhattak meg Kálmán Lászlóról, Perl Zoltánról, valamint dr. Nemény Andrásról. Ami nyomban kiderült, a volt válogatott, a jelenlegi válogatott játékos, valamint városunk polgármestere is rajong a kosárlabdáért.

Múlt és jelen találkozása – ezzel a címmel hirdette meg a programot a Herényiek Háza. A közönségtalálkozón elsőként Perl Zoltán beszélt. Min elmesélte: számára igazi ikon volt Kálmán László, akinek gyermekkorában még szurkolt a „kiscsarnokban”, aztán csapattársa is lett, sőt, az első duplájához épp a sárga-feketék 8-asától kapta az asszisztot, majd aztán, amikor „Lacika” már trénerként dolgozott, akkor is nagyszerű volt a harmónia közöttük.

- Kellenek a példaképek, Laci pedig tökéletesen megtestesítette ezt: mindent tudott a labdával, látott a pályán, aztán trénerként is bizonyította, hogy a kisujjában van a szakma – elevenítette fel az emlékeit Perl Zoltán, akiről elismerően szólt Kálmán László.

- Zozó szüleit ismertem korábbról, sokat hallottam róla, és amikor 17 évesen felkerült a nagycsapatba, akkor bizony az első pár edzés után tudtam, hogy benne megvan minden plusz, amitől remek játékos lehet. Amikor edző lettem, rá is bíztam a csapatkapitányi feladatot – az elmúlt évek pedig azt bizonyítják, hogy jól döntöttem. A klub vezetőit, tulajdonosait dicséret illeti, hogy Perl Zolival hosszabbítottak először szerződést, ő igazi vezére az együttesnek, az a kosaras, akinek nem remeg meg a keze a kiélezett szituációkban – szólt elismerően a jelenlegi „csékáról” Kálmán László.

- A Falco 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég, azaz mint tulajdonos, másfelől pedig mint szurkoló, egyértelműen azt szorgalmaztuk, hogy Zozóval mielőbb állapodjunk meg. Ez sikerült is. Zoliban a tudatosság, a koncentráció és a játékosság egyaránt megvan. Minden csapatnak kell egy motor, nekünk szerencsére évtizedek óta megvolt és meg is van ez a személy – dicsérte meg a beszélgetőpartnereit a polgármester, aki elárulta azt is: játszott anno a Falco-kadettben, és mind a mai napig a kedvenc elfoglaltsága. Sőt, ha nem polgármester lenne, akkor gyermekkorában kosaras-pályafutásról álmodozott…

Kálmán László halász szeretett volna lenni, de végül profi kosaras lett, pedig otthon nem igazán kapott erre ösztönzést. Mint mesélte: Körmenden volt, hogy a mínusz fokokban egy focilabdát dobálgatott hosszú órákon át a gyűrűbe. Perl Zoltánnál más volt a helyzet: a szüleitől már egészen kis korától látta a játékot, sokat gyakorolt testvérével, néha ezt a nappalibútor bánta…

Később szóba került, hogy Vas megyében sokan szurkolnak a Körmendnek is. Dr. Nemény András is járt gyerekként MTE-meccsen, és ma is, ha nem a Falco az ellenfél, a piros-feketékkel szimpatizál, a szíve azonban már a Falcóért dobog.

Kálmán László szerint sajnos kevés az olyan klasszis, mint Perl Zoltán, a sportág rossz irányba halad, a fiatalokból hiányzik az alázat. Perl Zoltán úgy vélekedett: a fizikális képességek fejlesztésén van manapság a hangsúly, kvázi robotokat akarnak nevelni az edzők, az ösztönjáték háttérbe szorul.

A remek hangulatú estén még sok-sok sztorit hallhattak az érdeklődők: kiderült, hogy Kálmán László focizni is nagyon tud, erről egykori Hali-focisták is mesélhetnek; Perl Zoltán turizmussal foglalkozna, ha nem fut be ilyen parádés karriert; dr. Nemény András pedig mind a mai napig rendszeresen kosarazik Zozó szüleivel…

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.