km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Szenvedélyük a kosárlabda – közönségtalálkozót tartott a Falco

Szenvedélyük a kosárlabda – közönségtalálkozót tartott a Falco

Teljesen megtelt a Herényiek Háza hétfőn este: az érdeklődők sok-sok érdekességet tudhattak meg Kálmán Lászlóról, Perl Zoltánról, valamint dr. Nemény Andrásról. Ami nyomban kiderült, a volt válogatott, a jelenlegi válogatott játékos, valamint városunk polgármestere is rajong a kosárlabdáért.

Múlt és jelen találkozása – ezzel a címmel hirdette meg a programot a Herényiek Háza. A közönségtalálkozón elsőként Perl Zoltán beszélt. Min elmesélte: számára igazi ikon volt Kálmán László, akinek gyermekkorában még szurkolt a „kiscsarnokban”, aztán csapattársa is lett, sőt, az első duplájához épp a sárga-feketék 8-asától kapta az asszisztot, majd aztán, amikor „Lacika” már trénerként dolgozott, akkor is nagyszerű volt a harmónia közöttük.

- Kellenek a példaképek, Laci pedig tökéletesen megtestesítette ezt: mindent tudott a labdával, látott a pályán, aztán trénerként is bizonyította, hogy a kisujjában van a szakma – elevenítette fel az emlékeit Perl Zoltán, akiről elismerően szólt Kálmán László.

- Zozó szüleit ismertem korábbról, sokat hallottam róla, és amikor 17 évesen felkerült a nagycsapatba, akkor bizony az első pár edzés után tudtam, hogy benne megvan minden plusz, amitől remek játékos lehet. Amikor edző lettem, rá is bíztam a csapatkapitányi feladatot – az elmúlt évek pedig azt bizonyítják, hogy jól döntöttem. A klub vezetőit, tulajdonosait dicséret illeti, hogy Perl Zolival hosszabbítottak először szerződést, ő igazi vezére az együttesnek, az a kosaras, akinek nem remeg meg a keze a kiélezett szituációkban – szólt elismerően a jelenlegi „csékáról” Kálmán László.

- A Falco 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég, azaz mint tulajdonos, másfelől pedig mint szurkoló, egyértelműen azt szorgalmaztuk, hogy Zozóval mielőbb állapodjunk meg. Ez sikerült is. Zoliban a tudatosság, a koncentráció és a játékosság egyaránt megvan. Minden csapatnak kell egy motor, nekünk szerencsére évtizedek óta megvolt és meg is van ez a személy – dicsérte meg a beszélgetőpartnereit a polgármester, aki elárulta azt is: játszott anno a Falco-kadettben, és mind a mai napig a kedvenc elfoglaltsága. Sőt, ha nem polgármester lenne, akkor gyermekkorában kosaras-pályafutásról álmodozott…

Kálmán László halász szeretett volna lenni, de végül profi kosaras lett, pedig otthon nem igazán kapott erre ösztönzést. Mint mesélte: Körmenden volt, hogy a mínusz fokokban egy focilabdát dobálgatott hosszú órákon át a gyűrűbe. Perl Zoltánnál más volt a helyzet: a szüleitől már egészen kis korától látta a játékot, sokat gyakorolt testvérével, néha ezt a nappalibútor bánta…

Később szóba került, hogy Vas megyében sokan szurkolnak a Körmendnek is. Dr. Nemény András is járt gyerekként MTE-meccsen, és ma is, ha nem a Falco az ellenfél, a piros-feketékkel szimpatizál, a szíve azonban már a Falcóért dobog.

Kálmán László szerint sajnos kevés az olyan klasszis, mint Perl Zoltán, a sportág rossz irányba halad, a fiatalokból hiányzik az alázat. Perl Zoltán úgy vélekedett: a fizikális képességek fejlesztésén van manapság a hangsúly, kvázi robotokat akarnak nevelni az edzők, az ösztönjáték háttérbe szorul.

A remek hangulatú estén még sok-sok sztorit hallhattak az érdeklődők: kiderült, hogy Kálmán László focizni is nagyon tud, erről egykori Hali-focisták is mesélhetnek; Perl Zoltán turizmussal foglalkozna, ha nem fut be ilyen parádés karriert; dr. Nemény András pedig mind a mai napig rendszeresen kosarazik Zozó szüleivel…

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.