km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ezt tanácsolja a SZOVA a kidobott karácsonyfákkal kapcsolatban!

Ezt tanácsolja a SZOVA a kidobott karácsonyfákkal kapcsolatban!

Facebook-oldalán osztott meg fontos információt az önkormányzati cég.

„Tisztelt Ügyfeleink! Kérjük Önöket, hogy amennyiben lakóhelyük közelében nem kerültek kihelyezésre karácsonyfagyűjtők, vagy azok megteltek, helyezzék ki karácsonyfáikat a hulladékgyűjtő edények mellé és azokat kollégáink el fogják szállítani”

közölte Facebook-oldalán a SZOVA Nonprofit Zrt.

 

Ezt kell tudni a karácsonyfák elszállításáról:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a SZOVA Nonprofit Zrt. 2024-ben is gondoskodik a lebontott karácsonyfák elszállításáról, ennek érdekében még tavaly decemberében fenyőfagyűjtőket raktak ki a város tömbházas övezeteiben.

A környéken élők ezekbe helyezhetik el a teljes mértékben lecsupaszított karácsonyfákat. A gyűjtők tartalmát napi szinten ellenőrzik, szükség szerint ürítik. Január 31-én a fenyőfagyűjtő pontok megszűnnek.

A családi házas területeken – a korábbi évekhez hasonlóan – nincsenek kijelölt gyűjtőpontok, a szombathelyiek az egyes körzetekhez rendelt gyűjtőnapokon tehetik ki ingatlanjuk elé a feleslegessé vált lebontott fenyőket (díszek, égősor, karácsonyfa tartó, stb. nélkül). Elszállításukra két-két alkalommal kerül sor januárban és február hónapokban, az övezetek és dátumok listája az alábbiakban olvasható.

Fontos, hogy az érintettek a fákat csak a szállítás napján reggel 7 óráig helyezzék ki az utcára és ügyeljenek arra, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos- és gépjárműforgalmat, illetve a parkolást.

Természetesen a lakosság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a Körmendi úti hulladékudvarban is elhelyezheti díjmentesen a kidobott, lebontott fenyőket. Ez a lehetőség január 31. után is rendelkezésükre áll.

 

Címlapfotó: Pixabay

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.