km/óra
  2024.03.02., szombat  •  Lujza napja
Eseménydús hetek a Derkovits-lakótelepen

Eseménydús hetek a Derkovits-lakótelepen

Derkovits Városrészért Egyesület és az Energy Dance Team közös tavaszi programismertetőt tartott ma a Városháza előtt. A két szervezet képviselői könyveket helyeztek el az intézmény előtt lévő lapozóba. Mint elhangzott: faültetés, gyermek koncert és megemlékezés is lesz a lakótelepen az elkövetkezendő hetekben.

Prisznyák Benjámin, a Derkovits Városrészért Egyesület elnöke elmondta: ma délután ők is csatlakoznak a Váci Mihály utcai orvosi rendelő mögötti játszótéren a közösségteremtő faültetési programhoz. Megtudtuk: a Távhőtől elnyert támogatásból pedig 3 másik fát ültet el az egyesület az idén a Perintparti sétányon.

Április 13-án, csütörtökön megkoszorúzzák Derkovits Gyula szobrát - a lakótelep névadója 129 éve született. A Szombathelyi Derkovits Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral tisztelegnek a festőművész előtt. A rendezvényen részt vesznek az egyesület tagjai és a körzet képviselői is. A Rohonci út 42 előtti szobornál tartandó megemlékezésre mindenkit várnak sok szeretettel.  

Április 15-én, szombaton délután háromtól este hatig Tavaszköszöntő gyermek koncert várja az itt élőket, ezen alkalommal avatják fel a felújított Bem József 2. mögötti játszóteret. Lesz kézműves-foglalkozás, öko-játszóház. 17 órától koncertet ad a Tarisznyások Együttes. Minden program ingyenes.

Babos András, az Energy Dance Team egyik vezetője arról beszélt, hogy április 28-án, pénteken a Domusnál lesz a tánc világnapjának kvázi nulladik napja. Öt óvodából és számos iskolából érkeznek majd gyerekek, közösen próbálnak majd egy táncot, amit elő is adnak majd. A Domusnál is lesz légvár, kézműves-foglalkozás, bábszínház.

(Fotó: Nagy Jácint)

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Piszok drága lesz idén egy gombóc fagyi
Emelkedtek a költségek, drágább az alapanyag és a béreket is emelni kellett, ezért akár 600-650 Forint is lehet tavasztól a fagyi gombóconként.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Lomtalanítás Szombathely 2024 - tavaszi időpontok és helyszínek
A SZOVA Nonprofit Zrt. meghirdeti a lomtalanítást Szombathelyen 2024-ben is. A város egyes részein, a tavalyi évhez hasonlóan idén is, nagyrészt úgynevezett bejelentéses rendszerben, illetve házhoz menő módon végezik el a lom, hulladék gyűjtését.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
A korai gyümölcsöket veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy
Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat - írta a HungaroMet Zrt csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
Itt nézheti meg, hogy a megvásárolni kívánt termék érintett-e a zsugorinflációban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 1-én indított adatbázisában kikereshető, hogy melyik terméknek mennyivel csökkent a kiszerelése.
Porcukor helyett tisztítószerrel ízesítették a gyerekek reggelijét a Mesevölgy Óvodában
Több gyerek rosszul lett szerda délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol a reggeli tálalása közben összekeverhették a porcukrot a tisztítószeres zacskóval, értesült a Bors.
Közgyűlési értékelők - Nemény András: Büszkék lehetünk a költségvetésre!
Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését. Ebben szerepel többek között az út- és járdafelújítási program folytatása, a 16 éven aluliak ingyenes közlekedése és a nyugdíjasok tízezer forintos támogatása is. Erről, illetve az SZKKA támogatásáról és a kegyelmi botrány szombathelyi fejezetéről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon.
A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában
A Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezete és Vas Vármegye Önkormányzata pénteken sajtótájékoztatón ismertette a XXVII. Vasi Jogásznap programját.