km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Érzelmekből gazdagodva zeng a lelked hangja - folytatódik Horváth Imre karnagy élőzenés műelemző-sorozata

Érzelmekből gazdagodva zeng a lelked hangja - folytatódik Horváth Imre karnagy élőzenés műelemző-sorozata

November 28-án, hétfőn este hétkor folytatódik Horváth Imre karnagy élőzenés műelemzés-sorozata az ELTE - SEK dísztermében.

Jövő hétfőn újra különleges élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak este hét órakor az ELTE- SEK dísztermébe, ahol sor kerül az élőzenés műelemző-sorozat újabb előadására Horváth Imra karnagy vezetésével, a Szent Márton Kórus közreműködésével. Közreműködik még Kóta Péterné és Máté Gabriella hegedűn, valamint Menyhárt Péter brácsán, Kóta Donát Csellón. Ezúttal Mozart zenéjének érzelmi, lelki mélységeit és ezek zenei kifejezőeszközei leszenek a középpontban:

"E szép Mozart zene, oratórium, kórus, hangszeresek nyújtotta élmény mellé,
kivetítve mutatom a partitúrát, s így bepillantást kaphatnak az érdeklődők, s ismerőseik,
e Missa brevis-t 13 éves korában komponáló csodagyerek, W. A. Mozart zene világába, zenei kifejezési eszközeinek tárházába." - ajánlja a programot Horváth Imre karnagy.

A program ajánlóvideója itt megtekinthető.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.