km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Erődemonstrációt tartott a Falco, ezúttal a Nyíregyháza bánta

Erődemonstrációt tartott a Falco, ezúttal a Nyíregyháza bánta

A szombathelyiek továbbra is remek formában, Milos Konakov fiai 69-99-es győzelmet arattak a Nyírségben.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. TIPPMIX LIGA 17. FORDULÓ

HÜBNER NYÍREGYHÁZA BS - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 69-99 (13-29, 18-25, 16-30, 16-21)

Nyíregyháza: Perry 11/3, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 16/6, Copes 12. Csere: J. Williams 10, Kiss B. 7/3, Bonifert 1, Fazekas 3, Bazsó -.

Edző: Darko Radulovic

Falco: Pot 21, Brown 5, Kovács B. 7/3, Tiby 13/9, Keller Á. 11. Csere: Barac 19/6, Perl 17/3, Hansen -, Verasztó -, Sövegjártó -, Takács Z. -, Horváth Ád. -.

Edző: Milos Konakov

 

Keleti túra várt a hazai bajnokság 17. játéknapján a címvédő Falco együttesére, amely a Nyíregyháza otthonában szerette volna folytatni remek sorozatát. 

 

A hazaiak szerezték a találkozó első kosarát, majd kimaradt Falco-triplakísérlet következett, Stefan Pot azonban egy 2+1-es akcióval 2-3-ra módosította a mérkőzés állását. Büntetőkkel tudott ismét vezetést szerezni a Nyíregyháza, Tiby viszont nem hagyta annyiban a dolgot, hármasának köszönhetően 4-6 állt az eredményjelzőn. Az újabb szombathelyi kosárra szintén kintről tudtak válaszolni a nyírségiek, kapaszkodtak a cápák, a bajnoki címvédő viszont őrizte előnyét. Pot büntetői után 11-14 volt az eredmény, a Nyíregyháza azonban egy 4-0-nak köszönhetően 15-14-re átvette a vezetést. A találkozó ezen szakaszában főként a vonalról estek a pontok, így araszoltak a csapatok, méghozzá fej-fej mellett. Kicsivel több, mint egy perc volt vissza az első játékrészből, amikor a Falco némi levegőhöz jutott, 17-21-re lépett el, Darko Radulovic pedig ezt látva időt is kért. A négypontos differencia már nem változott, az etap végén 19-23-at mutatott az eredményjelző tábla.

 

Keller Ákos szépen lépett be, Barac remekül ismerte fel a helyzetet, kosár lett az eredménye, majd a hazaiak duplája után pontosan ugyanez volt a szereposztás (21-27). Darko Radulovic együttese kifejezetten jól célzott távolról, újabb triplájával 27-24-re zárkózott, sőt, mi több 28-27-nél már náluk volt az előny. Ezúttal Milos Konakov hívta magához övéit, majd Tiby büntetőzött jól, 28-29 volt ekkor az állás. Keller könnyű kosarával lépte át a 30-at a vasi gárda, majd Pot 2+1-e következett, mindezek mellett pedig nyíregyházi időkérés. 28-35-nál már hét pont volt közte, ezt a különbséget pedig tudta is tartani a sárga-fekete együttes. Barac nagyon megnézhette magának a gyűrűt kintről, célba is ért a dobása, majd egy gyorsindítás után Brown zsákolásának örülhettek a vendégek, a nagyszünet előtti utolsó percbe 37-44-gyel érkeztek a csapatok. A felvonás utolsó két kosara egyaránt a Falcoé volt, ez azt jelentette, hogy tízen kívülre kerültek a vendéglátók, 37-48 ra vezetett a Konakov legénység az első két negyedet követően.

 

Perl remek betörésével vette kezdetét a harmadik játékrész, majd egy-egy tripla következett mindkét oldalon, vendég részről Matt Tiby volt a "tettes". Magabiztosan, taktikusan kosárlabdáztak a sötétmezesek, Perl faultos kosarának köszönhetően közelítette a 20-at a különbség. Tiby újabb triplát szórt, Keller büntetőből volt eredményes, egyre inkább nyílt az a bizonyos olló (42-60). A hazaiak továbbra is jó százalékkal céloztak kintről, ők is dobtak egy hármast, 45-64-nél viszont az időkérés mellett döntöttek. Perl triplája is a helyére került, a nyíregyháziak tarsolyában is voltak szép megoldások, közelebb kerülni azonban nem tudtak. Milos Konakov fiai a jelentős előny tudatában is tetszetősen, hatékonyan kosárlabdáztak, a záró tízpercre 53-78-cal kanyarodtak a csapatok.

 

A folytatásban sem igazán változott a játék képe, a címvédő közelített a 90 dobott ponthoz, melyet Kovács Benedek triplájával el is ért. A találkozó sorsa erre a periódusra már eldőlt, a különbség volt csak kérdéses, no meg az, hogy átlépi-e a százas határt a Konakov-legénység. Bő három és fél perccel a mérkőzés vége előtt 61-94 állt az eredményjelzőn, a szombathelyi fiatalok pedig igyekeztek élni a trénerük által kapott lehetőséggel. A Falco győzelme nem forgott veszélyben, s bár a száz pont nem lett meg, a vendégek így is magabiztos, 69-99-es sikert arattak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.