km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Erődemonstrációt tartott a Falco, ezúttal a Nyíregyháza bánta

Erődemonstrációt tartott a Falco, ezúttal a Nyíregyháza bánta

A szombathelyiek továbbra is remek formában, Milos Konakov fiai 69-99-es győzelmet arattak a Nyírségben.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. TIPPMIX LIGA 17. FORDULÓ

HÜBNER NYÍREGYHÁZA BS - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 69-99 (13-29, 18-25, 16-30, 16-21)

Nyíregyháza: Perry 11/3, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 16/6, Copes 12. Csere: J. Williams 10, Kiss B. 7/3, Bonifert 1, Fazekas 3, Bazsó -.

Edző: Darko Radulovic

Falco: Pot 21, Brown 5, Kovács B. 7/3, Tiby 13/9, Keller Á. 11. Csere: Barac 19/6, Perl 17/3, Hansen -, Verasztó -, Sövegjártó -, Takács Z. -, Horváth Ád. -.

Edző: Milos Konakov

 

Keleti túra várt a hazai bajnokság 17. játéknapján a címvédő Falco együttesére, amely a Nyíregyháza otthonában szerette volna folytatni remek sorozatát. 

 

A hazaiak szerezték a találkozó első kosarát, majd kimaradt Falco-triplakísérlet következett, Stefan Pot azonban egy 2+1-es akcióval 2-3-ra módosította a mérkőzés állását. Büntetőkkel tudott ismét vezetést szerezni a Nyíregyháza, Tiby viszont nem hagyta annyiban a dolgot, hármasának köszönhetően 4-6 állt az eredményjelzőn. Az újabb szombathelyi kosárra szintén kintről tudtak válaszolni a nyírségiek, kapaszkodtak a cápák, a bajnoki címvédő viszont őrizte előnyét. Pot büntetői után 11-14 volt az eredmény, a Nyíregyháza azonban egy 4-0-nak köszönhetően 15-14-re átvette a vezetést. A találkozó ezen szakaszában főként a vonalról estek a pontok, így araszoltak a csapatok, méghozzá fej-fej mellett. Kicsivel több, mint egy perc volt vissza az első játékrészből, amikor a Falco némi levegőhöz jutott, 17-21-re lépett el, Darko Radulovic pedig ezt látva időt is kért. A négypontos differencia már nem változott, az etap végén 19-23-at mutatott az eredményjelző tábla.

 

Keller Ákos szépen lépett be, Barac remekül ismerte fel a helyzetet, kosár lett az eredménye, majd a hazaiak duplája után pontosan ugyanez volt a szereposztás (21-27). Darko Radulovic együttese kifejezetten jól célzott távolról, újabb triplájával 27-24-re zárkózott, sőt, mi több 28-27-nél már náluk volt az előny. Ezúttal Milos Konakov hívta magához övéit, majd Tiby büntetőzött jól, 28-29 volt ekkor az állás. Keller könnyű kosarával lépte át a 30-at a vasi gárda, majd Pot 2+1-e következett, mindezek mellett pedig nyíregyházi időkérés. 28-35-nál már hét pont volt közte, ezt a különbséget pedig tudta is tartani a sárga-fekete együttes. Barac nagyon megnézhette magának a gyűrűt kintről, célba is ért a dobása, majd egy gyorsindítás után Brown zsákolásának örülhettek a vendégek, a nagyszünet előtti utolsó percbe 37-44-gyel érkeztek a csapatok. A felvonás utolsó két kosara egyaránt a Falcoé volt, ez azt jelentette, hogy tízen kívülre kerültek a vendéglátók, 37-48 ra vezetett a Konakov legénység az első két negyedet követően.

 

Perl remek betörésével vette kezdetét a harmadik játékrész, majd egy-egy tripla következett mindkét oldalon, vendég részről Matt Tiby volt a "tettes". Magabiztosan, taktikusan kosárlabdáztak a sötétmezesek, Perl faultos kosarának köszönhetően közelítette a 20-at a különbség. Tiby újabb triplát szórt, Keller büntetőből volt eredményes, egyre inkább nyílt az a bizonyos olló (42-60). A hazaiak továbbra is jó százalékkal céloztak kintről, ők is dobtak egy hármast, 45-64-nél viszont az időkérés mellett döntöttek. Perl triplája is a helyére került, a nyíregyháziak tarsolyában is voltak szép megoldások, közelebb kerülni azonban nem tudtak. Milos Konakov fiai a jelentős előny tudatában is tetszetősen, hatékonyan kosárlabdáztak, a záró tízpercre 53-78-cal kanyarodtak a csapatok.

 

A folytatásban sem igazán változott a játék képe, a címvédő közelített a 90 dobott ponthoz, melyet Kovács Benedek triplájával el is ért. A találkozó sorsa erre a periódusra már eldőlt, a különbség volt csak kérdéses, no meg az, hogy átlépi-e a százas határt a Konakov-legénység. Bő három és fél perccel a mérkőzés vége előtt 61-94 állt az eredményjelzőn, a szombathelyi fiatalok pedig igyekeztek élni a trénerük által kapott lehetőséggel. A Falco győzelme nem forgott veszélyben, s bár a száz pont nem lett meg, a vendégek így is magabiztos, 69-99-es sikert arattak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.