km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Érezhetően több volt a baleset az idei első iskolai napon Szombathelyen és környékén

Érezhetően több volt a baleset az idei első iskolai napon Szombathelyen és környékén

Jellemzően koccanások, ráfutások, utoléréses balesetek és pályaelhagyások történtek, a többségéhez nem kellett rendőrt hívni, írja a 112press.hu.

A tudósításban szerepel: "Az idén a kibővített téli szünet miatt január 9. volt az első iskolai nap. Emiatt az elmúlt hetekben megszokottnál lényegesen nagyobb forgalom volt a vasi utakon és a közlekedést a zuhogó eső is nehezítette.

A reggel már gyalogos-elsodrással indult a Savaria Plaza közelében, ráadásul a gyalogos ezután elhagyta a helyszínt. Az autó vezetője ment utána és mentőt hívott hozzá. Arról nincs információnk, hogy szenvedett-e sérülést a gyalogos, de a balesetet okozó sofőr helyesen tette, hogy nem hagyta annyiban a dolgot.

Pályaelhagyásos balesetről kaptunk hírt Sorkikápolna, Jákfa és Gyöngyösfalu közeléből. Volt, ahol más közlekedők vontatták ki az árokból a járművet, míg volt, ahol autó-, vagy kamionmentő segített.

Szombathelyen több kisebb koccanás is történt. A Gagarin utcába és a Söptei útra is riasztották a rendőröket.

Az idei legrövidebb vonulást minden bizonnyal az utóbbi eset jelenti, hiszen a rendőrségi objektumba bekanyarodni szándékozó Mercedesbe csúszott bele hátulról egy Citroen. Így a baleseti helyszínelő a bejárati sorompótól mindössze néhány méterre állt meg.

Nagyobb erejű ütközés volt  a 11-es Huszár úton, ahol egy kijelölt gyalogátkelőhely előtt megálló Iveco kisteherautóba csúszott bele egy Ford.

Mivel személyi sérülés nem történt, így rendőri intézkedést sem kértek a felek. A balesetet okozó fiatal sofőr kiemelte, hogy a vétlen sofőr nagyon rendes volt vele. A törmeléket a Magyar Közút munkatársa takarította fel. Kb. egy órán keresztül egy sávon haladhatott a belváros felől érkező forgalom.

Ismét telezöldnél történt baleset a Szent Flórián utca és a Rumi út kereszteződésében. Ezúttal egy víztorony felől érkező Honda kanyarodott balra a Körmendi út felől érkező és egyenesen haladó Toyota előtt.

Az okozó gépkocsija a magas padkán keresztül felugratott a járdára, de még a házfal előtt megállt. A Hondát vezető férfi elismerte a felelősségét a balesetért és elnézést kért a másik sofőrtől.

A Pálya úton tükröt tört egy teherautó. A sofőr megállt és adatot cserélt a vétlen sofőrrel."

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
Foci Eb 2024: az MLSZ minden támogatást és segítséget megad a magyar szurkolóknak
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden támogatást és segítséget megad a helyszínen azoknak a magyar szurkolóknak, akik jelen lesznek Németországban a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésein - tájékoztatta az MTI-t Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.