km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Éljen május 1! – időutazás a múltba Táplánszentkereszten

Éljen május 1! – időutazás a múltba Táplánszentkereszten

Múlt hétvégén időutazásnak lehettek tanúi azok, akik részt vettek a táplánszentkereszti retro majálison. Volt lufi, vattacukor, virsli, s természetesen a május 1-jei felvonulás sem maradhatott el.

 

Múlt hétvégén több programmal is készültek a szervezők Táplánszentkereszten. Szombaton délelőtt a művelődési házba várták a gyerekeket, virágboxokat lehetett készíteni az édesanyáknak. Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy sokan érdeklődtek a program iránt, sok gyerkőc az édesanyjával közösen érkezett, s együtt álmodták meg a csodás virágkompozíciókat. Így nemcsak a virágot adhatták a gyerekek anyák napján az édesanyjuknak, hanem az együtt töltött időt is. 


Délután pedig retro majálisra hívták a vállalkozó kedvűeket, a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar által vezetett felvonulásra. A településen korábban hagyomány volt a felvonulás, ezt szerették volna feleleveníteni, így a résztvevőket retro öltözetben és a régi idők transzparenseivel várták. A jó idő sok résztvevőt kicsalogatott a programra, így sikeres volt a felvonulás is, sok helyi egyesület, csoport részt vett rajta. A felvonulás végállomása a park volt, ahol közös erővel májusfát állítottak a tűzoltók és lelkes apukák segítségével. A díszítéshez és a májusfa állításhoz a hangulatot a Gyöngyvirág Dalkör hölgyeinek nótázása fokozta. A májusfát a tervek és a hagyományok szerint május utolsó hétvégéjén táncolják majd ki. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.