km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Éljen május 1! – időutazás a múltba Táplánszentkereszten

Éljen május 1! – időutazás a múltba Táplánszentkereszten

Múlt hétvégén időutazásnak lehettek tanúi azok, akik részt vettek a táplánszentkereszti retro majálison. Volt lufi, vattacukor, virsli, s természetesen a május 1-jei felvonulás sem maradhatott el.

 

Múlt hétvégén több programmal is készültek a szervezők Táplánszentkereszten. Szombaton délelőtt a művelődési házba várták a gyerekeket, virágboxokat lehetett készíteni az édesanyáknak. Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy sokan érdeklődtek a program iránt, sok gyerkőc az édesanyjával közösen érkezett, s együtt álmodták meg a csodás virágkompozíciókat. Így nemcsak a virágot adhatták a gyerekek anyák napján az édesanyjuknak, hanem az együtt töltött időt is. 


Délután pedig retro majálisra hívták a vállalkozó kedvűeket, a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar által vezetett felvonulásra. A településen korábban hagyomány volt a felvonulás, ezt szerették volna feleleveníteni, így a résztvevőket retro öltözetben és a régi idők transzparenseivel várták. A jó idő sok résztvevőt kicsalogatott a programra, így sikeres volt a felvonulás is, sok helyi egyesület, csoport részt vett rajta. A felvonulás végállomása a park volt, ahol közös erővel májusfát állítottak a tűzoltók és lelkes apukák segítségével. A díszítéshez és a májusfa állításhoz a hangulatot a Gyöngyvirág Dalkör hölgyeinek nótázása fokozta. A májusfát a tervek és a hagyományok szerint május utolsó hétvégéjén táncolják majd ki. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!