km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Éljen május 1! – időutazás a múltba Táplánszentkereszten

Éljen május 1! – időutazás a múltba Táplánszentkereszten

Múlt hétvégén időutazásnak lehettek tanúi azok, akik részt vettek a táplánszentkereszti retro majálison. Volt lufi, vattacukor, virsli, s természetesen a május 1-jei felvonulás sem maradhatott el.

 

Múlt hétvégén több programmal is készültek a szervezők Táplánszentkereszten. Szombaton délelőtt a művelődési házba várták a gyerekeket, virágboxokat lehetett készíteni az édesanyáknak. Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy sokan érdeklődtek a program iránt, sok gyerkőc az édesanyjával közösen érkezett, s együtt álmodták meg a csodás virágkompozíciókat. Így nemcsak a virágot adhatták a gyerekek anyák napján az édesanyjuknak, hanem az együtt töltött időt is. 


Délután pedig retro majálisra hívták a vállalkozó kedvűeket, a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar által vezetett felvonulásra. A településen korábban hagyomány volt a felvonulás, ezt szerették volna feleleveníteni, így a résztvevőket retro öltözetben és a régi idők transzparenseivel várták. A jó idő sok résztvevőt kicsalogatott a programra, így sikeres volt a felvonulás is, sok helyi egyesület, csoport részt vett rajta. A felvonulás végállomása a park volt, ahol közös erővel májusfát állítottak a tűzoltók és lelkes apukák segítségével. A díszítéshez és a májusfa állításhoz a hangulatot a Gyöngyvirág Dalkör hölgyeinek nótázása fokozta. A májusfát a tervek és a hagyományok szerint május utolsó hétvégéjén táncolják majd ki. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.