km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Elindult a Herényiek Háza Alkotótábora

Elindult a Herényiek Háza Alkotótábora

Idén hetedik alkalommal, a Fáklya Vivők Egyesületével közösen, a Roma Galéria közreműködésével szervezi meg a Herényi Kulturális és Sportegyesület a Herényiek Háza Alkotótáborát, közölték a szervezők.

 

Mint írják, a tábor már kezdetektől a roma-magyar kapcsolatok erősítését tűzte ki célul. A tábor életében eltűnnek a társadalmi különbségek, a közös élmények, a művészet közös nyelvet alakított ki. Felhívják a figyelmet arra, hogy az előítéletek lebontása mindannyiunk közös feladata. A művészet eszközeivel talán könnyebben sikerül a külvilág felé is.


A tábor nyitott, az érdeklődő közönség végig követheti az alkotási folyamatot, ami szintén a párbeszéd kialakulását segíti. A táborban részt vevő művészek többek között Balogh Tibor, Bari Janó, Ferkovics József, Orsós Cristopher, Gaudi Márton, Kalányos Gyöngyi, Kárpáti Zsuzsanna, Mata András, Vári Zsolt. 2021-ben a művészek a szakralitás és Szent József-év jegyében készítik el alkotásaikat.


A tábor alkotásaiból augusztus 28-án, szombaton 17 órától nyílik kiállítás a Herényiek Házában. 


Az alkotási folyamatokba 2021. augusztus 27-én, pénteken 13 és 17.30 között, a Herényi Heti Piac születésnapi programja részeként nyílik bepillantás az érdeklődőknek a Herényiek Házában.

 

Fotó: Hornyák Emőke/Herényiek Háza
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.