km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Egyre jobban megnézzük a szaloncukor és a csokimikulás árát

Egyre jobban megnézzük a szaloncukor és a csokimikulás árát

A szakértők azt mondják, kevesebb, de minőségibb édességet vásárlunk.

Az Auchan szakértői szerint manapság egyre inkább az ár számít, amikor édességet vásárolunk az ünnepekre. A fogyasztói kosárba jellemzően kevesebb termék kerül a tavalyi évekhez képest, és az előre elkészített csomagok és díszkosarak helyett is a vásárlók inkább maguk állítják össze az édességcsomagokat. Egyre népszerűbbek a sajátmárkás és a kimért termékek.

A legnépszerűbbek egyértelműen a csokifigurák, az adventi naptár és a szaloncukor. A csokifigurákhoz és a mikulásokhoz továbbra is ragaszkodnak a vásárlók, a 40-100 grammig terjedő kiszerelések a legnépszerűbbek, de azért fontos a magasabb kakaótartalom és a minőség is.

A szaloncukor esetében a legkedveltebb ízek még mindig a klasszikusok, de az ínyencek kipróbálhatják az erős pistás zselés, a dobostorta, a pisztácia, az ír krémlikőr, az eszterházy és a pezsgőkrém ízesítésűeket is.

Az előre elkészített csomagokból azoknak a forgalma tartja magát, amelyekben az édességek mellett kis plüss figura is van plusz ajándékként.

Egy biztos: egyre nagyobb szerepet játszik az ár a választásban. Egyre tudatosabbak a vásárlók, keresik a kedvezőbb megoldásokat és az akciókat.

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Ezentúl gyermekfelügyelet is igénylehető az AGORA-nál rendezvények alatt
Az AGORA nemrég egy új kezdeményezést indított útjára, rendezvényei alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kultúrát szerető család minden tagjának örömteli lehet a kikapcsolódás.
Szereti a baracklekvárt? Rossz hírünk van!
Termelői Facebook-csoportokba egyre több kép kerül fel arról, hogy virágzásnak indultak a sárgabarack fák a Dunántúltól az Észak-Alföldig. Ez azonban nagyon rossz hír a gazdáknak és a fogyasztóknak is, a kajszi ugyanis rendkívül fagyérzékeny, azt pedig nehéz elképzelni, hogy májusig ne érkezzen még fagyhullám az országba.
Kitörte a szalagkorlát lábait az ittas sofőr az M86-oson
A férfi egy enyhe jobbos kanyart egyenesített ki az M86-os autóúton Vép térségében, lezúzta a szalagkorlátot, kitörve annak lábait, ő könnyebben sérült meg. A szonda kimutatta, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, tudósított a helyszínről a 112Press.hu.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a városvezetés
A Király utca 14. előtt hajtottak főt és koszorúztak, annál az épületnél, a volt ÁVH-székháznál, ahol a kommunista diktatúra idején az Államvédelmi Hatóság kegyetlenül megkínozta a rendszeridegennek bélyegzetteket. 
Romániában szerezne piacot Homlok Zsolt vasútépítő cége
A Homlok Románia Kft. koncorciumi tagként pályázott egy 65 millió eurós (25 milliárd forintos) Temesvár környéki vasúti megrendelésre.