km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Egyeztettek az illegális hulladéklerakók felszámolásáról

Egyeztettek az illegális hulladéklerakók felszámolásáról

A közterület-felügyeleten egyeztetett május 18-án az önkormányzat a kormányhivatallal a szombathelyi illegális szemétlerakók felszámolása, illetve az elkövetők szankcionálása érdekében, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, az értekezletnek az adott különös jelentőséget, hogy március 1-től változott szabálysértési törvény, így bizonyos esetekben az eljárást lefolytató szerv a kormányhivatal lett. A megbeszélésen az elmúlt két hónap tapasztalatairól, valamint a hulladéklerakás felszámolásának, illetve az elkövetők szankcionálásának lehetőségeiről is egyeztettek az önkormányzat és a kormányhivatal munkatársai.


A tárgyaláson, melyet a közterület-felügyelet vezetője, Ágoston Sándor vezetett, részt vett többek között Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, Bencsics Attila, a Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának megbízott főosztályvezetője, valamint dr. Szentiványi Beatrix, a kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Osztályának megbízott osztályvezetője is.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.