km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Egyértelmű a kérdés: Épülhet akksigyár, vagy nem?

Egyértelmű a kérdés: Épülhet akksigyár, vagy nem?

Múlt pénteken az Éljen Szombathely! Egyesület frakcióvezetője videóüzenetet tett közzé a Facebookon, amelyben Tóth Kálmán bejelentette, hogy a közeljövőben minden városlakót igyekeznek felkeresni, hogy megtudják a véleményüket arról: épüljön-e akkumulátorgyár Szombathelyen. A részletekről a politikust kérdeztük.

„Számos fideszes városban létesült akkumulátorgyár a lakosság határozott tiltakozása ellenére. Szombathelyen hoztunk egy határozatot, amelynek értelmében megtiltjuk városunkban az ilyen típusú gyárak telepítését. Ehhez kérjük Szombathely lakóitól a megerősítést, hogy a város polgárainak véleménye mindenki számára egyértelmű legyen. Amennyiben egyetért azzal, hogy Szombathely területén továbbra se létesülhessen akkumulátorgyár, kérjük, támogassa kezdeményezésünket! A közeljövőben minden városlakót igyekszünk felkeresni” - ezzel a szöveggel jelent meg videóüzenet a múlt pénteken a közösségi médiában. Tóth Kálmán kiemelte: az Éljen Szombathely! képviselői és jelöltjei valamennyi háztartást felkeresnek a következő hetekben, és e roppant fontos várospolitikai kérdésben is kikérik az itt élők véleményét.

- A közgyűlési döntés előtt már rengeteget egyeztettünk a választókkal, és döntő többségük ellenezte az akkumulátorgyárak építését. Mi meghoztuk a határozatot, a Fidesz ezt nem szavazta meg. A kérdés egyértelmű, és erre kérjük a válaszokat. Képviselőink és jelöltjeink egy jogászok által jóváhagyott kérdőívvel keresik fel a lakókat, és a körzet problémái mellett erről a várospolitikai kérdésről is kikérik a véleményüket. A helyzet egyértelmű: ha marad a jelenlegi városvezetés, biztosan nem épülnek ilyen gyárak Szombathelyen – fogalmazott a frakcióvezető.

(Fotó: Németh Richárd)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.