km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Egyedülálló hangzásvilág a koncerten

Egyedülálló hangzásvilág a koncerten

Február 26-án, 11 órakor Kendik Péter különleges zongorakoncertet ad az AGORA Művelődési és Sportház falai között.

 

A Kiss Sándor-díjas fiatal szombathelyi zongoristának már eddig is rengeteg fellépése volt, zongorázott a budapesti Hilton Hotelben és Bécsben is. Nemrég pedig a világhírű filmstúdió, a Universal szerződött vele egy feldolgozása miatt.


Azt ígéri, hogy a koncertre látogatóknak különleges élményben lehet részük, hiszen zenei feldolgozásaira egy egészen egyedülálló hangzásvilág jellemző, amit egy komolyzenei hangszer és a könnyűzene találkozásának köszönhetünk. Minden korosztály megtalálja majd a kedvére való zenét, így érdemes ellátogatni egy kis zenei csemegéért az Agorába szombaton. 


A koncert a Tér-Zene Program Szombathelyen elnevezésű támogatás segítségével valósul meg, a belépés ingyenes. Az előadó-művészeti szervezeteket bemutató és támogató szabadtéri produkciók szervezője az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. és az MMIK Kft. A programban teret kapnak a helyi előadóművészek, így nyár elejéig zenétől lesz hangos az AGORA–Művelődési és Sportház, illetve az MMIK környéke. 

 

Fotó: Marosfalvy Réka
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.
Folytatódik a meleg, napsütéses idő
Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Anno: ezrek vonultak fel a Karneválon
A karneváli forgatagot, amit nagy színjátéknak és eleven történelemkönyvnek egyaránt neveztek, 1961 szeptemberének végén láthatták először a város lakosai. A Savaria Karnevált –1963 kivételével – 1969-ig minden év augusztus utolsó vasárnapján rendezték meg. A felvonulást 1965-ben, 1966-ban a televízió is sugározta.