km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Egy nap, tíz baleset a vasi utakon

Egy nap, tíz baleset a vasi utakon

Engedély nélkül közlekedő és ittas sofőrrel szemben is intézkedtek a Vas megyei rendőrök. Tíz közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

Mint írják: "Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022 október 14-én 5 óra és 2022. október 15-én 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink nyolc anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök a 86-os számú főúton, a Kisunyom és Balogunyom közötti útszakaszon. Egy püspökmolnári lakos személyautóval közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során a főút 70-es kilométerszelvényében nekiütközött az előtte haladó, rumi lakos által vezetett gépkocsinak. Az ütközés során a rumi járművezető megsérült.

Közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Hunyadi János utcában. Egy szentpéterfai lakos közlekedett autójával a Károlyi Antal utcában, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Hunyadi János utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis könnyű sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi vélemény alapján.

Mindkét eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Az egyenruhások egy ittas járművezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában. Egy helyi sofőrrel szemben Szombathelyen mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A járművezetőt további mintavételre előállították és vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy szelestei sofőrt igazoltattak az egyenruhások a 88-as számú főúton 2022. október 14-én. Az intézkedés során megállapították, hogy a személyautó vezetője nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért őt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult."

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A pénztáros nem szkennelte be a termékeket, így társa fizetés nélkül vihette ki azokat a celldömölki boltból
A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, egy celldömölki áruházból kilenc alkalommal loptak el különféle termékeket, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.