km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Dr. Danka Lajos: észre kell venni, hogy Szombathely és vonzáskörzete egy egység

Dr. Danka Lajos: észre kell venni, hogy Szombathely és vonzáskörzete egy egység

Dr. Danka Lajos, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje söptei állandó lakcímmel rendelkezik ugyan, de ma reggel 9 órakor elkísérte kisebbik lányát, aki Szombathelyen, az Oladi Technikumban kialakított 16. számú szavazókörben adta le voksát. Itt 767 fő szerepel a névjegyzékben, a választás rendben zajlik reggel 6 óra óta.

 

- A választás tétje az unió szempontjából az, hogy végre magukhoz térjenek a vezetők: ne a pénz és az egyéni érdekek mentén dolgozzanak, hanem valóban az európai embereket képviseljék - mondta el kérdésünkre dr. Danka Lajos. - A város szempontjából pedig azért különösen fontos a mai választás, mert végre észre kell venni, hogy Szombathely és vonzáskörzete egy egység, nem szabad megosztani. Ez a 30 év megmutatta, hogy Szombathely kizárólag akkor lehet eredményes, ha képes összefogni és komplett fejlesztési stratégiákat kidolgozni a környékbeli településekkel. Össze kell fognunk, hogy Szombathely regionális szerepét erősíteni tudjuk.

 

Fotó: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.