km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Diákfesztivállal ünnepli 10. születésnapját az ADOM Diákmozgalom

Diákfesztivállal ünnepli 10. születésnapját az ADOM Diákmozgalom

Az ADOM Diákmozgalom 2024-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ez alkalomból pedig 10 alkalmas rendezvénysorozatot rendeznek, melynek keretében a magyar közoktatási rendszerben résztvevő marginális csoportok szemszögéből igyekeznek majd bemutatni az oktatást, annak hiányosságait és a számkivetett társadalmi rétegek helyzetét.

A következő 7 hónapban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat során olyan – a mai társadalomban érzékeny – témákat érintenek, mint például a szegregáció, a nők helyzete vagy az LMBTQ. Ezen témák keretében terveznek önvédelmi előadást, kerekasztal beszélgetéseket, valamint iskolafestést is.

„Alapvetően interaktív tevékenységekkel szeretnénk minél több érdeklődőt bevonni, de a programsorozat keretein belül felbukkanhat néhány előadás is” – írják közleményükben.

Az első program január 13-án lesz: ez egy alternatív diákparlament lesz, amelyen a magyar diákság képviselőit hallgatják meg az oktatási rendszer különböző problémáiról.

A 10., záróesemény egy diákfesztivál lesz augusztus végén. Az ADOMfeszt délelőttjén edukatív kerekasztal-beszélgetések, alternatív tanórák és előadások, este pedig koncertek és zenés kultúrműsorok várják az érdeklődőket.

A fesztivál területén egyébként lesz majhd egy tér, ahol különböző civil szervezetek, valamint a mozgalmukat támogató csoportok mutatkozhatnak be sátrakban és saját programokkal is készülhetnek –, ezt a területet Civil Falunak keresztelték el. Erre később, 2024 tavaszán pályázati úton lesz lehetőség jelentkezni.

A legtöbb hazai fesztivállal ellentétben az ADOMfesztre ingyenes lesz a belépés, hiszen fontosnak tartják, hogy azok is jól érezhessék magukat, akik a mindennapokban ezt nem engedhetnék meg. Az eseménysorozatról bővebb információk a hamarosan induló adomfeszt.hu weboldalon lesznek elérhetők.

 

Fotó: Facebook/ADOM Diákmozgalom

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.