km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába

Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába

A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.

A fóliát átszakítva sikerült egyiküknek betörni, majd társával egy doboz csokimikulással távoztak. Az elkövetőket élőképen folyamatosan nyomon követték a térfigyelő szolgálat munkatársai, eközben az esetről azonnal értesítették a közterület-felügyelet munkatársai a rendőrséget, akik rövid időn belül elkapták a fiatalokat, velük szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanújával indítottak eljárást.

Végül a csokimikulások is meglettek, azokat már természetesen pótolta az adventi vásár árusa, így biztosan jutni fog majd belőle a jó gyerekeknek. A két rossz fiatal a történtek okán nagy valószínűséggel nem csokit, hanem virgácsot fog majd kapni jövő héten a Télapótól, - már, ha addig kipucolják a csizmájukat...

Ágoston Sándor, a közterület-felügyelet vezetője elmondta, hogy az adventi vásár ideje alatt gyalogos járőrszolgálattal és kamerával is megfigyelik a területet és ilyen vagy hasonló esetben is azonnal tudnak intézkedni - olvasható a posztban.

Fotó:Szombathely MJV/Facebook

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - Tiszakécske 0-0 (Cikkünk folyamatosan frissül!)
A Merkantil Bank liga 22. fordulójában a zöld-fehérek a Tiszakécskét látják vendégül.
Ezentúl gyermekfelügyelet is igénylehető az AGORA-nál rendezvények alatt
Az AGORA nemrég egy új kezdeményezést indított útjára, rendezvényei alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kultúrát szerető család minden tagjának örömteli lehet a kikapcsolódás.
Szereti a baracklekvárt? Rossz hírünk van!
Termelői Facebook-csoportokba egyre több kép kerül fel arról, hogy virágzásnak indultak a sárgabarack fák a Dunántúltól az Észak-Alföldig. Ez azonban nagyon rossz hír a gazdáknak és a fogyasztóknak is, a kajszi ugyanis rendkívül fagyérzékeny, azt pedig nehéz elképzelni, hogy májusig ne érkezzen még fagyhullám az országba.
Kitörte a szalagkorlát lábait az ittas sofőr az M86-oson
A férfi egy enyhe jobbos kanyart egyenesített ki az M86-os autóúton Vép térségében, lezúzta a szalagkorlátot, kitörve annak lábait, ő könnyebben sérült meg. A szonda kimutatta, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, tudósított a helyszínről a 112Press.hu.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a városvezetés
A Király utca 14. előtt hajtottak főt és koszorúztak, annál az épületnél, a volt ÁVH-székháznál, ahol a kommunista diktatúra idején az Államvédelmi Hatóság kegyetlenül megkínozta a rendszeridegennek bélyegzetteket.