km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Haladás: Vereség a hajrában

Haladás: Vereség a hajrában

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a vasi zöld-fehérek Óváron léptek pályára. A Hali a ráadásban kapott góllal kapott ki a sereghajtónál.

A sereghajtó elleni meccsen nem volt meglepetés a Haladás kezdőcsapatában. A Hali kezdte a játékot, az 1. percben Doktorics 19 méterről lőtt, a labda fölé szállt. A 4. percben Takács Tamás cselezte be magát a 16-oson belülre, a támadó centerezett, de Jagodics felszabadított.

Az 5. percben ismét Takács került helyzetbe: a Hali kapujára vezethette a labdát, de Csonka a 16-oson belül nagyszerűen szerelt. A szöglet után nem alakult ki ziccer. A 9 percben aztán megszerezte a vezetést a Haladás! Nyíri 26 méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, a labda pedig ott is kötött ki (0-1)!

A 11. percben már kettővel mehetett volna a Haladás, de Pintér lövése után a labda a kapufán csattant, majd a gólvonalról felszabadított Horváth.
 
A 15. percben egyenlített a házigazda: Takács egy jobboldali szöglet után fejelt Pálfi kapujába (1-1). Támadásban maradt az Óvár, a 18. percben Szabó lépett ki a védők között, 12 méterről lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. Veszélyesebben focizott a hazai alakulat az első húsz percben.

A 26, percben egy vendégtámadás végén Csernik lőtt 20méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé. A Haladás birtokolta többet a labdát, de a Motim játékában volt több veszély az első fél órában. Jovics mester alakulata feltűnően szellősen védekezett az első harminc percben.

A 31 percben Illés kezelt le egy labdát a Haladás 16-osának előterében, 18 méterről tüzelt, Pálfi szögletre ütötte a labdát. Ez már a hazaiak ötödik kornere volt.

A játékrész hajrájára esett az iram, kissé durvultak a játékosok, nálunk Csonka és Zvekanov kapott sárgát, az óváriaknál Papp és Vukasovic részesült figyelmeztetésben.

A szünetig nem változott az eredmény, hiába a labdabirtoklási fölény, a Mosonmagyaróvár dolgozott ki több helyzetet.

A második félidőre érkezett Jancsó és Ene a mieinknél. A 46. percben Takács került helyzetbe, de Pálfi bravúrral védett – sokadig lehetősége volt a hórihorgas centernek. Az ellentámadásnál Rácz lövése után vágódott szögletre a labda. Az 50. percben Pintér került tiszta helyzetbe, a csatár 16 méterről fölé lőtte a labdát. Eseménydúsan kezdődött a második félidő, győzelemre tört mindkét alakulat.

A forgatókönyv nem változott: a vasiak járatták a labdát, a hazaiak kontrázni próbáltak. Egy-egy távoli lövéssel veszélyeztettek Király József tanítványai, de ezek nem okoztak gondot Pálfinak.

A 61. percben Szalka kapott remek indítást, balról, 7 méterről lőtt, Pálfi lábbal szögletre mentett. Ez komoly lehetőség volt. A 63. percben ismét Szalka próbálkozhatott, de a labda elkerülte a jobb felső sarkot. Ismét cserélt Jovics, Beronja és Horváth Rajmund szállt be az utolsó fél órára.

A 66. percben Rácz lőtt balról éles szögből középre, Heinrich könnyedén védett. Esett az iram, sok lett a hiba mindkét oldalon. A zöld-fehérek játékából hiányzott a kreativitás, a hazaiak jól tömörültek a 16-osuk előterében.

A 73. percben Pintér készített elő, Rácz 18 méterről lőtt, a labda a bal kapufa mellett gurult ki. Az első félidőhöz képest sokkal kevesebb volt a ziccer, a mezőnyben gyűrték egymást a futballisták.   

A 80. percben nem tudtak felszabadítani az óváriak, a labda Jancsó elé került, aki 17 méterről, középről, ballal centikkel tekert a jobb kapufa mellé. Ez szép jelent volt.
A hajrára beszorult a Mosonmagyaróvár, a házigazda nem tudta megtartani a labdát. Ment a három pontér előre a Haladás. A 88. percben hatalmas helyzet maradt ki Pálfi kapuja előtt: egy paszs után Szabó lőhetett 11 méterről, Jagodics dobta bele magát a lövésbe. Ez meleg volt…

A 91. percben egy gyors hazai kontra után Papp László lőtt a Haladás kapujának közepébe (2-1).

Az eredmény nem változott, a döntetlen igazságosabb lett volna.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS  2–1  (1-1)
Mosonmagyaróvár, 400 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Dániel, Ring Kevin).
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich –  Simita, Czingráber, Horváth K., Tullner (Gáncs 82.) –  Szalka D. (Csóka 67.), Vukasovic, Illés D. (Papp L. 79.) –  Szabó B., Papp Sz. – Takács T. Vezetőedző: Király József.
SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri V. (Beronja 63.), Jagodics M., Csonka B. (Ene 46.), Bosnjak (Heles 77.) – Simut (Horváth R. 63.), Zvekanov, Rácz B., Doktorics – Csernik (Jancsó 46.), Pintér F.. Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
Góllövők: Takács 15., Papp L (91.), illetve Nyíri (9.)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói
Nyugdíjas találkozón látták viszont egymást az egykori kollégák a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon február 16-án.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.