km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Budapestre jön októberben a darts világelitje

Budapestre jön októberben a darts világelitje

Október 8. és 13. között Magyarország ad otthont a világ legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő dartsversenyének, a WDF World Mastersnek, amelyre a szervezők ezer játékos érkezését várják.


"A Magyar Darts Szövetség sportdiplomáciai és sportszakmai munkájának, valamint versenyzőink sikereinek eredménye, hogy októberben Budapestre érkezik a Nemzetközi Darts Szövetség legnagyobb hagyományokkal rendelkező világeseménye, a WDF World Masters" - ezzel a bejelentéssel kezdte a szövetség szombati sajtótájékoztatóját Balázs Gábor elnök, majd hozzátette, hogy az esemény a világon a legtöbb versenyzőt megmozgató verseny, ennek megfelelően a szervezőbizottság mintegy ezer játékost vár a viadalra.

A nemzetközi szövetség döntését az elnök azzal is magyarázta, hogy bár Magyarország nem tartozik a sportág nagyhatalmai közé, a rendezésből kiveszi a részét, idén már nyolc pontszerző versenynek adott otthont. Balázs Gábor elnök azt is bejelentette, hogy a szövetség pályázik a 2027-es Európa-bajnokság lebonyolítására.

Hogy mekkora eredmény a WDF World Masters rendezésének elnyerése, az is mutatja, hogy a világverseny 1974 óta íródó története során mindössze egyszer került rá sor az Egyesült Királyságon kívül: 2022-ben Hollandia látta vendégül a nemzetközi elitet.

"Az idei év lesz az első alkalom, hogy egy nem klasszikus dartsnemzetként számon tartott országba érkezik a verseny" - fogalmazott Balázs Gábor, majd arról beszélt, hogy a helyszín a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok lesz, melyet alkalmassá tesznek 800-1000 néző befogadására, és bíznak benne, hogy lesz magyar a döntőkben. A versenyek lebonyolításához igénybe veszik a két vívótermet is, így egyszerre mintegy kétszázan tudnak versenyezni. A viadalra kvalifikációval lehet bekerülni, és már több mint harminc magyar versenyző vívta ki az indulási jogot különböző kategóriákban. A World Masters rangját jelzi, hogy kvalifikáló verseny lesz a Lakeside-i világbajnokságra, a "fő" versennyel párhuzamosan pedig megrendezik a World Opent is.

Nick Rolls, a nemzetközi szövetség főtitkára kiemelte, hogy tavaly Magyarország volt az egyedüli ország, amely mind a négy kategóriában - felnőtt férfi és női, ifjúsági férfi és női - képviseltette magát a világbajnokságon, ez a tény pedig egyértelművé tette, hogy megérdemli a rendezést.

"A WDF minden segítséget megad, hogy Magyarország októberben emlékezetes tornát rendezhessen" - mondta a főtitkár.

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.