km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Bővítik a felsőőri koraszülött osztályt

Bővítik a felsőőri koraszülött osztályt

November 17-e a koraszülöttek világnapja. Tavaly 115 koraszülött baba született az oberwarti (felsőőri) kórházban. Annak érdekében, hogy a jövőben még jobb ellátást tudjanak nyújtani ezeknek a babáknak és szüleiknek, a kórház bővíti létesítményeit, írja a burgenland.orf.at.

 

Emlékeztetnek arra, hogy koraszülöttnek számítanak azok a gyermekek, akik a terhesség 38. hete előtt vagy több mint három héttel az esedékesség időpontja előtt születnek. Mivel a koraszülöttek szervei általában még nem fejlődtek ki teljesen, a koraszülöttek különleges ellátást igényelnek. A tavaly Felsőőrön (Oberwartban) született 115 koraszülöttből 25-öt kellett lélegeztetni, és tizenkét koraszülött súlya nem érte el a 2000 grammot.


Modernebb ellátás az újszülötteknek


A felsőőri kórház most egy kiállítással mutatja be a jelenlegi és a jövőbeni neonatológiai (újszülött-gyógyászat) szolgáltatásokat. Az új épületbe való költözéssel a neonatológiai részleget bővítik és korszerűsítik. Az új kórházépületben lévő részlegen öt megfigyelőágy, a legmodernebb intenzív ellátó berendezések és egy különálló anya-gyermek szoba áll majd rendelkezésre a jobb ellátás érdekében. 


A felsőőri kórházon kívül Burgenlandban az egyetlen másik neonatológiai osztály Kismartonban (Eisenstadtban) található.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.