km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Börtönre ítéltek egy ittas sofőrt Vas vármegyében

Börtönre ítéltek egy ittas sofőrt Vas vármegyében

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés ittas állapotban vétsége miatt a visszaeső vádlottat 10 hónap végrehajtandó börtönre és 1 év 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

A vádlott 2022. augusztus 7-én este ittas állapotban vezette a tulajdonát képező Volkswagen Tiguant Szentgotthárdon, a Kossuth úton Rábatótfalu irányába, amikor a haladása során a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.


A vádlott a személygépkocsit közúton úgy vezette, hogy vérében 1,76 g/l (ezrelék) alkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, amely közepes fokú ittas állapotnak felel meg. A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjába foglalt rendelkezést, miszerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.


Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése érdekében jelentettek be fellebbezést. 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.