km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Hende Csaba, Balázsy Péter és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót szerda délután az Artis Cafe & Bar-ban, a turizmusban fellelhető országos trendek és a város turisztikai fejleseinek lehetőségeiről.

A turizmusról, a szombathelyi lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót szerda délután dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Balázsy Péter, megyei jegyző (aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje) és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az Artis Cafe & Bar-ban. Elsőként a Turisztikai Ügynökség elnöke emelte ki, hogy városunkban az ipar, ami az embereknek elsőként eszébe jut, de a turizmusnak is van Szombathelyen potenciálja.
 

Dr. Balázsy Péter, megyei főjegyző, polgármesterjelölt vette át a szót, aki szerint fontos a városban a szálláshely-kapacitás bővítés, emellett már tervek is vannak arra vonatkozóan, hogy a Termálfürdő környékén egy nagyobb szálloda épüljön. "Fontos, hogy az út- és járdafelújítás mellett a város gazdaságát megfelelően diverzifikáljuk" - mondta Balázsy, majd kitért a Savaria Szállóra is.


Bejelentette: a Nagyszálló felújítása állami támogatás nélkül nem lehetséges, de erre ígéretet kapott a kormánytól. "Erre készülünk, hogy a kormány segítségével a város ezt a következő években rendbe tudja tenni" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.


Végül dr. Hende Csaba azzal zárta: "Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány".


Nemény András, az Éljen Szombathely! választási szövetség polgármesterjelöltjét megkérdeztük a két tervezett projektről:
 

- Szomorú, hogy Balázsy Péter ennyire nem ismeri a szombathelyi történéseket vagy a frakciója nem tájékoztatta arról, meddig jutott a közgyűlés ezekben a kérdésekben. Amikor lehetőség nyílt rá,  javaslatot tettünk arra, hogy a város vegye meg a Nagyszállót, de ezt a Fidesz-frakció leszavazta. Magántulajdonban lévő szállodára nem kérhető állami támogatás, ettől függetlenül egy projekt keretében dolgozunk tovább az ügyön. Ami az új hotelt illeti, erről a város egyhangúlag támogatta, hogy ilyen épüljön a Tófürdő mellett, ez is előrehaladott állapotban van, így nem világos, hogy erről vagy egy teljesen új beruházásról van szó.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.
Bezárt a debreceni repülőtér a nagy meleg miatt
A kifutón észleltek csütörtökön egy olyan hibát, ami a nagy hőség hatására alakult ki, és amelynek kijavításáig, a repülésbiztonsági előírások szerint, nem fogadhatnak és nem indíthatnak járatokat.