km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Hende Csaba, Balázsy Péter és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót szerda délután az Artis Cafe & Bar-ban, a turizmusban fellelhető országos trendek és a város turisztikai fejleseinek lehetőségeiről.

A turizmusról, a szombathelyi lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót szerda délután dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Balázsy Péter, megyei jegyző (aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje) és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az Artis Cafe & Bar-ban. Elsőként a Turisztikai Ügynökség elnöke emelte ki, hogy városunkban az ipar, ami az embereknek elsőként eszébe jut, de a turizmusnak is van Szombathelyen potenciálja.
 

Dr. Balázsy Péter, megyei főjegyző, polgármesterjelölt vette át a szót, aki szerint fontos a városban a szálláshely-kapacitás bővítés, emellett már tervek is vannak arra vonatkozóan, hogy a Termálfürdő környékén egy nagyobb szálloda épüljön. "Fontos, hogy az út- és járdafelújítás mellett a város gazdaságát megfelelően diverzifikáljuk" - mondta Balázsy, majd kitért a Savaria Szállóra is.


Bejelentette: a Nagyszálló felújítása állami támogatás nélkül nem lehetséges, de erre ígéretet kapott a kormánytól. "Erre készülünk, hogy a kormány segítségével a város ezt a következő években rendbe tudja tenni" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.


Végül dr. Hende Csaba azzal zárta: "Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány".


Nemény András, az Éljen Szombathely! választási szövetség polgármesterjelöltjét megkérdeztük a két tervezett projektről:
 

- Szomorú, hogy Balázsy Péter ennyire nem ismeri a szombathelyi történéseket vagy a frakciója nem tájékoztatta arról, meddig jutott a közgyűlés ezekben a kérdésekben. Amikor lehetőség nyílt rá,  javaslatot tettünk arra, hogy a város vegye meg a Nagyszállót, de ezt a Fidesz-frakció leszavazta. Magántulajdonban lévő szállodára nem kérhető állami támogatás, ettől függetlenül egy projekt keretében dolgozunk tovább az ügyön. Ami az új hotelt illeti, erről a város egyhangúlag támogatta, hogy ilyen épüljön a Tófürdő mellett, ez is előrehaladott állapotban van, így nem világos, hogy erről vagy egy teljesen új beruházásról van szó.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.