km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Balázsy Péter: csúcsra járatjuk a várost

Balázsy Péter: csúcsra járatjuk a várost

Sajtótájékoztatón értékelte a választási kampány első szakaszát a Fidesz-KDNP Szombathelyen. A kormánypárt jövő héten hirdeti ki programját, de szó esett beláthatatlan következményekről is. 

Elsőként Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke beszélt a választási esélyekről. Úgy fogalmazott, a megye településeinek a kétharmadában lehet fideszes polgármester, ha az eredmények megfelelően alakulnak. Így a kormánnyal közösen lehet folytatni a megkezdett munkát, az elmúlt öt évben ugyanis 177 sikeres pályázattal 24 milliárd forint érkezett Vas megyébe.


Balázsy Péter, Szombathely polgármesterjelöltje azzal kezdte mondandóját, hogy a kampányban ismét több ezer szombathelyivel beszéltek, az ő véleményüket is meghallgatva szeretnék Szombathelyen folytatni a Puskás Tivadar által megkezdett munkát.  Csúcsra járatjuk a várost, mondta, összeállt a helyi program, amit szeptember 23-án be is mutatnak: azt a víziót vázolják, hogy milyen lesz/lehet a város 10-20-30 év múlva. 


Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke kiemelte, hogy a megye lakosságának kétharmada él olyan településen, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni október 13-án. Számokat említve azt mondta, hogy országosan négyszer annyi saját, illetve a Fidesz által támogatott polgármesterjelöltjük van, mint az ellenzéknek, amely, meglátása szerint nem egységes, ezért az összefogás összeomlott. A Fidesz arra biztatja a szavazókat, hogy a kormánnyal közösen építsék és fejlesszék a  településeket, így az ország 2030-ra utolérheti EU fejlettségi átlagát, illetve az európai önkormányzatok szintjét. 


Az ellenzék nem építeni akar, jelentette ki Kósa Lajos, hanem háborúzni, a választáson a gyűlölködés és az építkezés közül kell majd választani. Szombathelyen pedig érdekes helyzet van. Gyurcsány Ferenc emberének nevezte az egyébként függetlenként induló Czeglédy Csabát, akit már költségvetési csalásért elítéltek, az ellenzék pedig a mentelmi jog mögé menekítette az ellene folyó eljárásban. Szerinte beláthatatlan következményei lesznek annak, ha a Gyurcsány-Czeglédy csoport (kijelentése szerint: maffiacsoport) kezére adják a várost, de mint mondta, bízik a választók bölcsességében. 
 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.