km/óra
  2024.05.20., hétfő  •  Bernát, Felícia napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Balázsy Péter: csúcsra járatjuk a várost

Balázsy Péter: csúcsra járatjuk a várost

Sajtótájékoztatón értékelte a választási kampány első szakaszát a Fidesz-KDNP Szombathelyen. A kormánypárt jövő héten hirdeti ki programját, de szó esett beláthatatlan következményekről is. 

Elsőként Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke beszélt a választási esélyekről. Úgy fogalmazott, a megye településeinek a kétharmadában lehet fideszes polgármester, ha az eredmények megfelelően alakulnak. Így a kormánnyal közösen lehet folytatni a megkezdett munkát, az elmúlt öt évben ugyanis 177 sikeres pályázattal 24 milliárd forint érkezett Vas megyébe.


Balázsy Péter, Szombathely polgármesterjelöltje azzal kezdte mondandóját, hogy a kampányban ismét több ezer szombathelyivel beszéltek, az ő véleményüket is meghallgatva szeretnék Szombathelyen folytatni a Puskás Tivadar által megkezdett munkát.  Csúcsra járatjuk a várost, mondta, összeállt a helyi program, amit szeptember 23-án be is mutatnak: azt a víziót vázolják, hogy milyen lesz/lehet a város 10-20-30 év múlva. 


Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke kiemelte, hogy a megye lakosságának kétharmada él olyan településen, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni október 13-án. Számokat említve azt mondta, hogy országosan négyszer annyi saját, illetve a Fidesz által támogatott polgármesterjelöltjük van, mint az ellenzéknek, amely, meglátása szerint nem egységes, ezért az összefogás összeomlott. A Fidesz arra biztatja a szavazókat, hogy a kormánnyal közösen építsék és fejlesszék a  településeket, így az ország 2030-ra utolérheti EU fejlettségi átlagát, illetve az európai önkormányzatok szintjét. 


Az ellenzék nem építeni akar, jelentette ki Kósa Lajos, hanem háborúzni, a választáson a gyűlölködés és az építkezés közül kell majd választani. Szombathelyen pedig érdekes helyzet van. Gyurcsány Ferenc emberének nevezte az egyébként függetlenként induló Czeglédy Csabát, akit már költségvetési csalásért elítéltek, az ellenzék pedig a mentelmi jog mögé menekítette az ellene folyó eljárásban. Szerinte beláthatatlan következményei lesznek annak, ha a Gyurcsány-Czeglédy csoport (kijelentése szerint: maffiacsoport) kezére adják a várost, de mint mondta, bízik a választók bölcsességében. 
 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak