km/óra
  2023.03.26., vasárnap  •  Emánuel napja
Az utolsó negyedben őrölte fel a Pécset a Falco

Az utolsó negyedben őrölte fel a Pécset a Falco

Milos Konakov fiai jól hajrázva érvényesítették a papírformát, Perl Zoltán pedig ismét 31 pontig jutott.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 14. FORDULÓ

PÉCSI VSK-VEOLIA - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 77-88 (21-20, 17-20, 21-20, 18-28)

Pécs: Illés 5/3, Bryson 20/9, Goldring -, Ivosev 5, Brkics 13. Cserék: Haynes-Jones 19/12, Doktor -, Bíró 7/3, Farkas 2, Popadic -, Meleg 6

Edző: Andrija Ciric

Szombathely: Váradi 11, Benke 2, Sövegjártó 3/3, Golomán 11, Keller 10. Cserék: Verasztó -, Perl 31/3, Clark 9/6, Hawkins 1, Barac 10

Edző: Milos Konakov

 

A vasi klasszikuson aratott siker után szerdán már a Pécs otthonában vizitált a Falco együttese a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A vasiak listavezetőként várhatták a találkozót, míg a PVSK a tizenkettedik helyet foglalta el a tabellán. A vendégeknél Bíró Olivér személyében korábbi szombathelyi játékos is volt a keretben.

 

Bő másfél perc után pécsi büntetők jelentették az első pontokat, majd 4-0 után Golomán 2+1-es akciójával módosult 4-3-ra az eredmény. Mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlanság, egy triplával azonban ismét meg tudott lépni a PVSK. Egy zsákolással, majd Váradi büntetőivel egalizált a Falco, 7-7-nél Deontai Hawkins is megszerezte első pontját szombathelyi színekben, fej-fej mellett haladtak a csapatok. 13-10-es hazai vezetésnél Perl büntetőzött hibátlanul, a Pécs azonban egy triplával felelt erre (16-12). A sorminta folytatódott, ezúttal Clark két pontját követte három pécsi, ezekben a pillanatokban büntetőkkel igyekezett lépést tartani ellenfelével a vasi alakulat. A negyed hajrájában Keller és Perl révén faragott hátrányából a címvédő, 21-20 volt ekkor az állás.

 

Brkics közelije indította a második negyedet, amire viszont Perl azonnal válaszolt a túloldalon. Próbált változtatni a játék ritmusán a Falco, egy Keller zsákolással sikerült a vezetést is átvenniük a sárga-feketéknek (25-26). Hiába dobott egy hármast Sövegjártó, mindenre volt válasza a pécsieknek, elsősorban a Haynes-Jones-Brkics párosnak köszönhetően. Bryson távolijával újra a hazaiaknál volt az előny, de Popadic sportszerűtlen hibát vétett, amiből Váradi négy pontot is szerzett – 2 büntető + egy közeli felosztásban. Meleg volt határozott, két egypontos volt a jutalma (34-33). Innen zsinórban hét pontot szerzett a Falco, amely kezdett ellépni riválisától, annak dacára, hogy a büntetők rendre kimaradtak (34-40). Andrija Ciric is érezte, hogy reagálnia kell, időt is kért. A kis szünet megtette a hatását, a pihenő előtt jó energiákkal játszva fel is jöttek kettőre a baranyaiak, 38-40 volt az eredmény húsz percnyi játék után.

 

A harmadik etap első mozzanataként Golomán kísérlete szédült le a gyűrűről, majd Perl triplakísérlete is hasonló sorsra jutott. A hazai egalizálás után már nem hibázott a Falco 9-ese, újra a szombathelyiek kerültek lépéselőnybe. Egymás hibáiból próbáltak élni a csapatok, 44-42-nél ismét a PVSK vezetett, majd Perl lépett be szépen és fejezte be kosárral az akciót. Egy 4-0-ás hazai sorozat után Milos Konakov időt kért, majd Golomán pontjaival egyenlített a vasi gárda. A jó sorozatra három pécsi tripla volt a válasz, 57-48-re elhúzott a hazai együttes. Próbált kapaszkodni a címvédő, Perl ezen a mérkőzésen is extrát nyújtott, a hazaiak azonban őrizték előnyüket. Golomán, Barac, valamint Perl pontjaival egy pontra csökkentette hátrányát a Falco, Andrija Ciric pedig időt kért. 59-60-nál már Milos Konakov tanítványainál volt az előny, ez pedig egyben a játékrész végének eredményét is jelentette.

 

Az utolsó felvonás hazai oldalon egy elhibázott triplával kezdődött, amit Perl büntetett meg, szintén egy kinti dobással (59-63). Clark sem szeretett volna kimaradni a jóból, ő is hintett egy hármast, a Pécs pedig megtorpanni látszott. Tizenkét jó hazai büntető után a tizenharmadik nem ment be, Barac viszont jól dolgozott a palánk alatt, 62-70-re vezettek a sötétmezes szombathelyiek. A légiós büntetőivel először lett tíz pont a differencia, a házigazda viszont nem adta könnyen magát, egy visszalépős hármassal próbált lőtávolságon belül maradni. Az utolsó felvonásban nagyon elkapta kintről a fonalat a Konakov-legénység, Clark újabb triplát süllyesztett el, 67-80-nál pedig újabb baranyai időkérés következett. Egy jó 2+1-es akciót követően nem tudott élni a PVSK az eséllyel, hogy még közelebb kerüljön, Keller viszont újabb vendég kosarat szerzett, eldőlni látszott a találkozó sorsa. A végjátékra elfogytak a pécsiek, a Falco pedig küzdelmes mérkőzésen 77-88-as győzelmet aratott.

 

A szombathelyiekre három nap múlva, január 22-én újabb idegenbeli ütközet vár, méghozzá a Kaposvár otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
legfrissebbek
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Hiába vezetett sokáig, vereséget szenvedett a Falco a vasi klasszikuson
A címvédő 21 ponttal is vezetett, a Körmend azonban fordított és 80-87-re nyert az Aréna Savariában.
Sitkei Rockfesztivál 2023: Ossian, Lord, Beatrice, Zorall, Mobilmánia is fellép
Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület.
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.