km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Az istenkeresés útjain – Dr. Márfi Gyula könyvét mutatták be

Az istenkeresés útjain – Dr. Márfi Gyula könyvét mutatták be

Dr. Márfi Gyula, nyugalmazott veszprémi érsek: Az istenkeresés útjain című könyvét mutatták be ma délután a Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Szombathelyi Csoportja szervezésében a kulturális intézmény földszinti előadójában.

A könyvet Salamon Viktória, a KÉSZ Szombathelyi Csoport elnöke mutatta be az érdeklődőknek. Az eseményen a Bartók Béla Zeneiskola növendékei közreműködtek.
Salamon Viktória részletesen ismertette a harmadik, bővített kiadásban megjelent könyvet, kiemelve azt, hogy a komoly tartalom olvasmányos formában tárul az érdeklődők elé.

- Az internetes böngészőkben az Istennel kapcsolatos kérdések a leggyakoribbak, majd jönnek a Jézusra vonatkozó kijelentések, a sorban pedig a hit következik. Ez is azt bizonyítja, hogy dr. Márfi Gyula mennyire fontos kérdést vet fel tanulmányában – hangsúlyozta a KÉSZ szombathelyi csoportjának elnöke, aki kiemelte, hogy a könyvben hiteles válaszok sorozatát találjuk meg.

- Egy eredeti ember eredeti gondolatait olvashatjuk. A könyvet immár harmadszor adják ki, mindig bővül aktuális tartalommal – ezúttal három fejezet került bele – húzta alá Salamon Viktória, aki kiemelte – egyebek mellett – a mértékletességre, az evangéliumok hitelességére, valamint a korunk nem keresztény vallásaival foglalkozó részeket.

Dr. Márfi Gyula is beszélt az érdeklődőknek. Mint elmesélte, egy apró, Zala megyei faluban született, és már gyermekként is fontos volt számára a hit. Olykor kételkedett, sokat gondolkodott, és már ekkor elkezdte magában megfogalmazni az Isten-érveket.

(Fotó: Nagy Jácint)

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A szomszéd megyében kapták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt, akit tizenhárom hatóság körözött
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak egy férfit, akit több hatóság keresett, európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.