km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Az istenkeresés útjain – Dr. Márfi Gyula könyvét mutatták be

Az istenkeresés útjain – Dr. Márfi Gyula könyvét mutatták be

Dr. Márfi Gyula, nyugalmazott veszprémi érsek: Az istenkeresés útjain című könyvét mutatták be ma délután a Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Szombathelyi Csoportja szervezésében a kulturális intézmény földszinti előadójában.

A könyvet Salamon Viktória, a KÉSZ Szombathelyi Csoport elnöke mutatta be az érdeklődőknek. Az eseményen a Bartók Béla Zeneiskola növendékei közreműködtek.
Salamon Viktória részletesen ismertette a harmadik, bővített kiadásban megjelent könyvet, kiemelve azt, hogy a komoly tartalom olvasmányos formában tárul az érdeklődők elé.

- Az internetes böngészőkben az Istennel kapcsolatos kérdések a leggyakoribbak, majd jönnek a Jézusra vonatkozó kijelentések, a sorban pedig a hit következik. Ez is azt bizonyítja, hogy dr. Márfi Gyula mennyire fontos kérdést vet fel tanulmányában – hangsúlyozta a KÉSZ szombathelyi csoportjának elnöke, aki kiemelte, hogy a könyvben hiteles válaszok sorozatát találjuk meg.

- Egy eredeti ember eredeti gondolatait olvashatjuk. A könyvet immár harmadszor adják ki, mindig bővül aktuális tartalommal – ezúttal három fejezet került bele – húzta alá Salamon Viktória, aki kiemelte – egyebek mellett – a mértékletességre, az evangéliumok hitelességére, valamint a korunk nem keresztény vallásaival foglalkozó részeket.

Dr. Márfi Gyula is beszélt az érdeklődőknek. Mint elmesélte, egy apró, Zala megyei faluban született, és már gyermekként is fontos volt számára a hit. Olykor kételkedett, sokat gondolkodott, és már ekkor elkezdte magában megfogalmazni az Isten-érveket.

(Fotó: Nagy Jácint)

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.