km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Hárman vehették át az Év vasi embere 2020 díjat

Hárman vehették át az Év vasi embere 2020 díjat

Horváth József pápai prelátus és dr. Schneider Ferenc infektológus főorvos nyerte megosztva az Év vasi embere 2020 címet. A díjat szűk körben adta át Majthényi László közgyűlési elnök és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke ma délelőtt a Megyeházán. Közönségdíjat vehetett át Márovics Pál, a szombathelyi mentőállomás vezetője.

 

Felülírta a járvány a terveket, idén elmarad a Megyebál, de az Év embere szavazást meghirdették. 23-adszor választott a Vas Megyéért Egyesület kuratóriuma tíz jelölt közül. Szavazategyenlőség alakult ki, ilyesmire utoljára 2013-ban volt példa. 2020-ban az Év embere Horváth József pápai prelátus lett, aki 60 éve szolgál katolikus papként. 1977 óta a Kálvária-templom lelkipásztora. Fiatalos lendületű, nagy munkabírású közösségszervező, lelki vezetése alatt generációk nőttek fel. Tavaly ünnepelte 85. születésnapját és pappá szentelésének kerek évfordulóját.


Horváth József pápai prelátus így fogalmazott az SZTV érdeklődésére: „A plébániát nem a pap építi, hanem az Isten, és akkor lesz eredményes, ha a pap együtt tud működni az Úristennel. Igaz, hogy erre elég későn jöttem rá, de rájöttem, és az elmúlt évtizedek fontos felismerése volt. Nagyon örülök ennek a díjnak, nem kapatom el magamat, nem azt mondom, hogy ki vagyok, én, de köszönöm szépen. Ebből az életszakaszból, ami mögöttem van, 60 papi év, remélem, sokat jegyeznek odafönt a mennyországban."

"Nagyon köszönöm a bizalmat mindenkinek, és ez egy hatalmas motiváció, hogy mind a mentőszolgálatnál így végezzem tovább a munkámat, sőt egy kicsit igyekezzek talán jobban, mind a magánéletben, hiszen engem az egyházmegye terjesztett fel a díjra. Lelkipásztori munkatársként is tevékenykedek, jegyesoktatást tartok, áldoztatok, egy családcsoportban tevékenykedem, és ez az elismerés oda is szól, hogy azt is csináljam tovább azzal a lendülettel, ahogy eddig" – mondta. 


Ugyancsak Év embere díjjal tüntették ki dr. Schneider Ferencet, a Markusovszky Kórház Infektológiai Osztályának vezetőjét, aki csaknem 45 éve gyakorolja orvosi hivatását. Első és azóta egyetlen munkahelye a szombathelyi kórház, gyermekgyógyászként kezdte, majd infektológus lett. Az általa vezetett osztály összes dolgozója és a teljes kórházi kollektíva heroikus munkát végzett és végez a koronavírus-járvány közepette. Ő maga és felesége is átesett a betegségen. 


"Ez egy hatalmas logisztikai munkát is jelentett a kórház vezetésnek is, akik pedig benne dolgoztak, hatalmas fizikai és lelki terhet. Nehéz ezt így elmondani ezt szavakban, látni kellett naponta az ügyelettől elfásult, fáradt kollégákat, akik az egész éjszakát végigdolgozták, és rengeteg beteget kellett fogadniuk" – tette hozzá. 


Negyedszer osztottak közönségdíjat. Több mint tízezer szavazat érkezett a Facebookon, legtöbben Márovics Pálra, a szombathelyi mentőállomás vezetőjére voksoltak. A díjazott elismeréssel szólt mentő bajtársairól és a pandémiás helyzetben őket segítő önkéntesekről is.

 


A szervezők jótékonykodni hívják mindazokat, akik belépőt váltottak volna a Megyebálra - a jegy árával a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt támogathatják. A felajánlott tombolatárgyakat pedig egészségügyi dolgozók között sorsolják majd ki.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.