km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

A járvány miatt bezárt Szombathely egyetlen antikváriuma a Wesselényi utcában. Az érdeklődők azonban nem maradnak olvasnivaló nélkül, telefonon vagy Facebookon is leadhatják rendelésüket, a könyvet pedig kérésre házhoz viszik.

 

A kis üzletet máskor előszeretettel keresik fel az idősebbek, akik itt akár pár száz forintért is találnak kedvükre való könyvet, többen rendszeresen benéznek azért is, mert vonzza őket az antikvárium hangulata. Ezt most mindenkinek nélkülözni kell: a személyes találkozásokat egyelőre azzal igyekeznek pótolni, hogy Facebook-oldalukon naponta többször ajánlanak köteteket az olvasni vágyóknak. Vannak, akik ebből választanak, de más, konkrét kérésekkel is fordulnak hozzájuk ezekben a hetekben. A rendeléseket igyekeznek egy-két napon belül teljesíteni.


Petneházy Szilvia, a Savaria Antikvárium üzletvezetője elmondta, bennünk volt, hogy szeretnének örömet szerezni. Volt olyan, aki telefonált, hogy olvasnivaló nélkül maradt. Nagyon szeretik az antikvár könyveket, mégis csak töredék áron hozzájutnak olvasnivalóhoz, szakirodalomhoz is. Tehát nem feltétlenül csak olyanok keresik meg őket, akik szórakozásra vágynak ebben az időben, hanem szakmai felkészülésükhöz, például egészségügyi könyveket vagy pszichológiai témájú könyveket keresnek. 


A boltban és a raktárban sok ezernyi kötet vár gazdára, köztük ritka, különleges és régi, háború előtt megjelent kiadványok. Gyűjtik az újra népszerűvé váló bakelit lemezeket és diafilmeket is - ezekre is le lehet adni a rendeléseket. A családi vállalkozásban mindig akad valaki, aki Szombathely területén - gyalog vagy kerékpárra ülve - eljuttatja akár a legolcsóbb könyvet is a címzetthez. 
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.