km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

A járvány miatt bezárt Szombathely egyetlen antikváriuma a Wesselényi utcában. Az érdeklődők azonban nem maradnak olvasnivaló nélkül, telefonon vagy Facebookon is leadhatják rendelésüket, a könyvet pedig kérésre házhoz viszik.

 

A kis üzletet máskor előszeretettel keresik fel az idősebbek, akik itt akár pár száz forintért is találnak kedvükre való könyvet, többen rendszeresen benéznek azért is, mert vonzza őket az antikvárium hangulata. Ezt most mindenkinek nélkülözni kell: a személyes találkozásokat egyelőre azzal igyekeznek pótolni, hogy Facebook-oldalukon naponta többször ajánlanak köteteket az olvasni vágyóknak. Vannak, akik ebből választanak, de más, konkrét kérésekkel is fordulnak hozzájuk ezekben a hetekben. A rendeléseket igyekeznek egy-két napon belül teljesíteni.


Petneházy Szilvia, a Savaria Antikvárium üzletvezetője elmondta, bennünk volt, hogy szeretnének örömet szerezni. Volt olyan, aki telefonált, hogy olvasnivaló nélkül maradt. Nagyon szeretik az antikvár könyveket, mégis csak töredék áron hozzájutnak olvasnivalóhoz, szakirodalomhoz is. Tehát nem feltétlenül csak olyanok keresik meg őket, akik szórakozásra vágynak ebben az időben, hanem szakmai felkészülésükhöz, például egészségügyi könyveket vagy pszichológiai témájú könyveket keresnek. 


A boltban és a raktárban sok ezernyi kötet vár gazdára, köztük ritka, különleges és régi, háború előtt megjelent kiadványok. Gyűjtik az újra népszerűvé váló bakelit lemezeket és diafilmeket is - ezekre is le lehet adni a rendeléseket. A családi vállalkozásban mindig akad valaki, aki Szombathely területén - gyalog vagy kerékpárra ülve - eljuttatja akár a legolcsóbb könyvet is a címzetthez. 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban