km/óra
  2021.10.22., péntek  •  Előd napja
Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

A járvány miatt bezárt Szombathely egyetlen antikváriuma a Wesselényi utcában. Az érdeklődők azonban nem maradnak olvasnivaló nélkül, telefonon vagy Facebookon is leadhatják rendelésüket, a könyvet pedig kérésre házhoz viszik.

 

A kis üzletet máskor előszeretettel keresik fel az idősebbek, akik itt akár pár száz forintért is találnak kedvükre való könyvet, többen rendszeresen benéznek azért is, mert vonzza őket az antikvárium hangulata. Ezt most mindenkinek nélkülözni kell: a személyes találkozásokat egyelőre azzal igyekeznek pótolni, hogy Facebook-oldalukon naponta többször ajánlanak köteteket az olvasni vágyóknak. Vannak, akik ebből választanak, de más, konkrét kérésekkel is fordulnak hozzájuk ezekben a hetekben. A rendeléseket igyekeznek egy-két napon belül teljesíteni.


Petneházy Szilvia, a Savaria Antikvárium üzletvezetője elmondta, bennünk volt, hogy szeretnének örömet szerezni. Volt olyan, aki telefonált, hogy olvasnivaló nélkül maradt. Nagyon szeretik az antikvár könyveket, mégis csak töredék áron hozzájutnak olvasnivalóhoz, szakirodalomhoz is. Tehát nem feltétlenül csak olyanok keresik meg őket, akik szórakozásra vágynak ebben az időben, hanem szakmai felkészülésükhöz, például egészségügyi könyveket vagy pszichológiai témájú könyveket keresnek. 


A boltban és a raktárban sok ezernyi kötet vár gazdára, köztük ritka, különleges és régi, háború előtt megjelent kiadványok. Gyűjtik az újra népszerűvé váló bakelit lemezeket és diafilmeket is - ezekre is le lehet adni a rendeléseket. A családi vállalkozásban mindig akad valaki, aki Szombathely területén - gyalog vagy kerékpárra ülve - eljuttatja akár a legolcsóbb könyvet is a címzetthez. 
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
A színész a forgatásán lelőtte az operatőrét egy biztosítottnak hitt kellékfegyverrel.
Tapssal búcsúztatták Angela Merkelt
Az Európai Unió tagállamainak vezetői állva tapsolva búcsúztatták pénteken brüsszeli csúcstalálkozójukon a 16 év kormányzás után visszavonuló Angela Merkel német kancellárt.
Plusz pénz jár az oltás mellett kampányoló orvosoknak
Legalább heti két órát kell a vakcina mellett kampányolni a jutalomért.
Hivatalosan is megnyílt a város szíve
1,6 milliárd uniós, valamint 508 millió városi forrásból újult meg a szombathelyi Vásárcsarnok. A korszerű épületegyüttesben 200 őstermelő, kistermelő és kereskedő kínálja portékáját. A felújított piac ünnepélyes megnyitóját ma tartották.
Kitüntetéseket adtak át a megyeházán a nemzeti ünnep alkalmából
Megemlékezést tartott a Vas Megyei Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a Megyeházán ma délelőtt. Kitüntetéseket is átadtak: 15-en részesültek elismerésben a megye érdekében végzett, kimagasló színvonalú tevékenységükért.