km/óra
  2020.12.05., szombat  •  Vilma napja
Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

Az antikvárium bezárt, de telefonon vagy online lehet házhoz könyvet rendelni

A járvány miatt bezárt Szombathely egyetlen antikváriuma a Wesselényi utcában. Az érdeklődők azonban nem maradnak olvasnivaló nélkül, telefonon vagy Facebookon is leadhatják rendelésüket, a könyvet pedig kérésre házhoz viszik.

 

A kis üzletet máskor előszeretettel keresik fel az idősebbek, akik itt akár pár száz forintért is találnak kedvükre való könyvet, többen rendszeresen benéznek azért is, mert vonzza őket az antikvárium hangulata. Ezt most mindenkinek nélkülözni kell: a személyes találkozásokat egyelőre azzal igyekeznek pótolni, hogy Facebook-oldalukon naponta többször ajánlanak köteteket az olvasni vágyóknak. Vannak, akik ebből választanak, de más, konkrét kérésekkel is fordulnak hozzájuk ezekben a hetekben. A rendeléseket igyekeznek egy-két napon belül teljesíteni.


Petneházy Szilvia, a Savaria Antikvárium üzletvezetője elmondta, bennünk volt, hogy szeretnének örömet szerezni. Volt olyan, aki telefonált, hogy olvasnivaló nélkül maradt. Nagyon szeretik az antikvár könyveket, mégis csak töredék áron hozzájutnak olvasnivalóhoz, szakirodalomhoz is. Tehát nem feltétlenül csak olyanok keresik meg őket, akik szórakozásra vágynak ebben az időben, hanem szakmai felkészülésükhöz, például egészségügyi könyveket vagy pszichológiai témájú könyveket keresnek. 


A boltban és a raktárban sok ezernyi kötet vár gazdára, köztük ritka, különleges és régi, háború előtt megjelent kiadványok. Gyűjtik az újra népszerűvé váló bakelit lemezeket és diafilmeket is - ezekre is le lehet adni a rendeléseket. A családi vállalkozásban mindig akad valaki, aki Szombathely területén - gyalog vagy kerékpárra ülve - eljuttatja akár a legolcsóbb könyvet is a címzetthez. 
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria lazít a szabályokon: újranyitnak a boltok, az óvodák, az általános iskolák - zárva maradnak az éttermek és a szállodák
December 7-től, hétfőtől Ausztria lazít valamennyit a koronavírus-járvány miatt hozott, eddigi intézkedésein. Az ORF összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.
Koronavírus: december közepétől karantén vár azokra, akik kockázatos országokból lépnek be Ausztriába - az ingázók kivételek
Ausztria legkésőbb december közepétől tíznapos karanténkötelezettséget ír elő a koronavírus-fertőzés szempontjából magas kockázatú területekről érkezők számára. A cél a turizmus visszaszorítása - jelentette be szerdán a kormány. Erre azért van szükség, hogy a vírust a hazatérők vagy a turisták ne hozzák vissza az országba - mondta Sebastian Kurz szövetségi kancellár. A szigorítások január 10-ig lesznek érvényben - írja a Kronen Zeitung.
Koronavírus-járvány Ausztriában: boltokat és iskolákat zárnak be, egész napra kiterjesztik a kijárási korlátozásokat december 6-ig
Nemrég fejeződött be  Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatója az új rendelkezésekről. Hogy az egészségügyi rendszert ne terheljék túl az új koronavírus-fertőzöttek, ezért december 6-ig a tavaszihoz hasonló korlátozások lépnek életbe.
Koronavírus-járvány Ausztriában: szlovák mintára a teljes lakosságot letesztelik a zárlat után
A december 6-án véget értő szigorítások után szlovák mintára a teljes lakosságot letesztelik koronavírusra, jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap az ORF Pressenstunde műsorában. A cél, hogy a tünetmentes fertőzötteket is megtalálják és elkülönítsék. 
Koronavírus-járvány: Bécsben és Ausztria két nyugati tartományában megkezdődött a tömeges tesztelés
Bécsben és Ausztria két nyugati tartományában, Tirolban és Vorarlbergben megkezdődtek pénteken a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelések.
legfrissebbek
Futsal: Több Haladás-játékosra sem számíthat Turzó József a közelgő kazahok elleni EB-selejtező előtt
Koronavírus miatt több meghatározó játékos sem utazhat el a válogatottal Kazahsztánba, ahol a nemzeti együttes szerdán kora délután lép pályára.
Saját magán kezd el spórolni a szombathelyi önkormányzat
Csökken a képviselők tiszteletdíja, a városi cégek igazgatótanácsi és feb-tagjainak díja, illetve az önkormányzati reprezentációs keretet is megfelezik.
Horvátország adócsökkentéssel készül 2021-re
A horvát parlament pénteken elfogadta a kormány újabb adóreformról szóló törvénytervezetét, amelyben csökkentik a személyi jövedelemadó (szja) és társasági adó mértékét - közölte a helyi sajtó.
Magyarországon akár 15 fok, az Alpokban jelentős havazás várható
Magyarországon akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, mindeközben az Alpokban jelentős havazás várható, akár több méter hó is hullat a hétvégén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.
Ingyenes és önkéntes lesz az oltás Németországban
Ingyenes és önkéntes lesz az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védőoltás Németországban, és az első oltásokat a hónap végén vagy január elején adhatják be a szövetségi kormány pénteki tájékoztatása szerint.