km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Autók csapódtak árokba a havas útról Cáknál és Velemnél - hárman megsérültek

Autók csapódtak árokba a havas útról Cáknál és Velemnél - hárman megsérültek

Két közlekedési baleset történt rövid időn belül a Vas megyei Cák közelében, egy hóátfúvásos szakaszon, hétfőn hajnalban. Előtte Velem közelében szenvedett balesetet több jármű. Volt, ahol szándékosan tesztelte a sofőr, mit tud az autója a havas úton, de az árokban kötött ki, írja a 112press.hu.

A beszámoló szerint "Személyi sérülés nélküli és sérüléssel járó közlekedési baleset is történt hétfőn hajnalban Cák és Kőszegszerdahely között.
Először egy Kőszegszerdahely irányába tartó Ford vezetője egy kanyarban az autójával havas szakaszra ért és ijedtében a fékbe taposott. Az autó megcsúszott, majd a menetirány szerinti jobb oldalon árokba csapódott és a tetejére fordulva állt meg.

Másodpercekkel később egy autó vezetője éppen a balesetet szenvedett sofőr segítségére sietett, amikor nagy csattanást hallott. Kb. 100 méterrel arrébb érintőlegesen ütközött egy Ford és egy Renault ugyanazon a szakaszon, ahol az első jármű is megcsúszott. Mindkét autó árokba sodródott.

A felborult jármű vezetője nem sérült meg, a másik két autóban viszont hárman szenvedtek sérülést, őket a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították. A balesetben vétlen Renault vezetőjét tűzoltók szabadították ki az autóból.
 
A mentés és a helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, miközben viharos szél fújt. A helyszínre hótoló is érkezett, azonban a letaposott, fagyott havat nem tudta azonnal eltávolítani a burkolatról.

Velem közelében is több autó szenvedett balesetet órákkal korábban a havas, jeges úton. Egy Volvo és egy BMW is az árokban kötött ki, ezeknél a baleseteknél személyi sérülés nem történt.
Úgy tudjuk, hogy az elmúlt napokban több pályaelhagyásos balesetet is olyan sofőrök okoztak, akik az autóik képességeit tesztelték a Kőszegi-hegységben.

(Fotó: Tánczos Mihály)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.