km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Meghitt ünnepség miniszteri kitüntetéssel az Aréna Óvodában

Meghitt ünnepség miniszteri kitüntetéssel az Aréna Óvodában

Nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült Fodor Imréné, a Játéksziget Óvoda vezetője, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, az elismerést dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere adta át, aki dr. Kásler Miklósnál, az emberi erőforrások miniszterénél terjesztette fel a kitüntetésre a szombathelyi intézményvezetőt. "Fodor Imréné tisztességgel, alázattal, kiemelkedő szakmai tudással, 40 éven át végezte munkáját az óvodapedagógusi pályán, ebből 10 évig óvodavezetőként" - hangzott el az Aréna Óvodában tartott ünnepségen.


Fodor Imréné 1981-ben kezdte óvodapedagógusi pályafutását, 1999-től dolgozik a Játéksziget Óvodában, 2011-től óvodavezetőként. Pedagógusként és óvodavezetőként is azon munkálkodott, hogy a gyermekek boldog élményekkel térjenek haza az óvodából.  A megterhelés nélküli eszközökkel és módszerekkel való fejlesztést erősítette óvodájában. Ehhez kapcsolódóan 2012-től az Eötvös Lorád Tudományegyetem felkérésére szervezi a játék bázisintézményi bemutatókat, szakmai előadásokat tart a főiskolán "Játék az óvodában" címmel. Köznevelési szakértő, aktív tagja az óvodavezetők munkaközösségének, a Közoktatási Szakértők Országos Egyesületének. Munkája elismeréseként 2004-ben a Kiemelkedő Pedagógus munkáért díj II. fokozatában részesült, 2020-ban pedig Szombathely Oktatásügyéért díját kapta.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak