km/óra
  2022.10.01., szombat  •  Malvin napja
Apáczai Csere János-díjat kapott Vigh Kálmán

Apáczai Csere János-díjat kapott Vigh Kálmán

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pedagógusnap alkalmából június 7-én köznevelési díjakat adott át a Pesti Vigadóban, olvasható az ELTE Savaria Egyetemi Központ közösségi oldalán.

 

Mint írják, kiemelkedő hatású oktatási, nevelési munkájáért, illetve a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át Vigh Kálmán, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium történelem – orosz nyelv és irodalom szakos tanára.


A díjazottakhoz szólva a miniszter azt mondta: az elismerést kapók a magyar pedagógia méltó képviselői. Kiemelkedő színvonalon, az értékekre támaszkodva nemcsak oktatták, hanem nevelték is a jövő generációit. „Példát mutattak emberségből, szakmai ismeretből, hitből és hazaszeretetből” - fűzte hozzá Kásler Miklós. 


Az Apáczai Csere János-díj 1973-ban alapított, az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés. A díjazott az adományozást igazoló okiratot és érmet kap.


Apáczai Csere János-díjban harmincnyolcan, Trefort Ágoston-díjban tizenhatan, Eötvös József-díjban hatan részesültek.

 

Forrás: MTI–SEK
Fotó: SEK-archív/Kleinhappel Miklós

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Pénteken ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Szeptember 30-án újra ülésezett a KEF. A plénum beszámolókat fogadott el a nyári időszakban történt drogprevenciós munkával kapcsolatban - olvasható a Szombathely.hu-n.
Mától lehet kitölteni az online népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Ne félj az öregedéstől! - polgármesteri köszöntő az idősek világnapján
Az idősek világnapja alkalmából köszöntötte Szombathely idős polgárait Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere.
A hüllőélet méltatlan az emberhez - Csehov Sirálya a Weöres Sándor Színházban
A mai nézők állapotát tükröző előadás született Csehov (1860-1904) színjátékából, a Sirályból (1896) a Weöres Sándor Színházban. Szembesülünk „hüllőlétünkkel”, s azzal: csak rajtunk múlik, hogy végre méltók legyünk az ember névre - Szenkovits Péter kritikája.
Körözött személyt fogtak és ittas sofőrökkel szemben intézkedtek a rendőrök
Három ittas sofőrrel szemben is intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, kettő sofőr a járművezetéstől is el volt tiltva - adja hírül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.