km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Álmos Pétert választotta új elnökének a Magyar Orvosi Kamara

Álmos Pétert választotta új elnökének a Magyar Orvosi Kamara

Álmos Pétert, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) eddigi alelnökét választotta meg elnöknek a köztestület szombaton tartott országos küldöttközgyűlése.

 

A kamara közlése szerint a MOK két alelnökének Meglécz Katalint és Böszörményi-Nagy Gézát választották. A fogorvosokat képviselő alelnök Skapinyelcz Tibor lett, a főtitkár pedig Svéd Tamás maradt.


A kamara a honlapján azt írta: Álmos Péter a 192 érvényes szavazatból 109-et kapott, míg a másik aspiráns, Kozma Gábor 83-at. Álmos Péter pszichiáter a most záruló ciklust elnöklő Kincses Gyulát váltja, aki két hete jelentette be, hogy nem kívánja folytatni a kamarai munkát.


A tájékoztatás szerint a küldöttközgyűlés zárásaként az új elnök megköszönte a bizalmat a megválasztott tisztségviselő társai nevében is, és mint mondta: azon fog dolgozni, hogy azok bizalmát is kiérdemelje, akik most úgy gondolták, hogy nem is volt érdemes indulni.


Az új elnök reméli, hogy négy év múlva is egy egységes kamara lesz, "nem férkőzik közéjük a megosztottság és a polarizáció" - olvasható a kamara honlapján. (MTI)

 

Fotó: Magyar Orvosi Kamara

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.