km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
AGORA: Farsangi kézműveskedés és játszóház

AGORA: Farsangi kézműveskedés és játszóház

Két programmal is kedveskednek idén a farsanghoz kapcsolódóan az AGORA Művelődési és Sportházban (MSH). A programok között lesz bohóckodós kézműveskedés, fánksütés, és zsonglőrladba is készül majd.

 

Február 2-a és 21-e között két farsangi programmal várják az érdeklődőket az AGORA MSH-ba, tudtuk meg Kiss Andrea közművelődési igazgatótól. Míg korábban a klasszikus, hagyományőrző programok kerültek előtérbe, idén inkább a beöltözésre, a szerepjátékokra, a jelmezekre helyezik a hangsúlyt.


– Farsangoló címmel idén is várjuk a jelmezkészítő, kézműves foglalkozásunkra az érdeklődőket – tette hozzá az igazgató. – Lehet csörgősipkát, zsonglőrlabdát, bohócorrot is készíteni, valamint csavart fánkok is kerülnek majd ki az ügyes kezek közül. Erre a foglalkozásra óvodás és kisiskolás csoportok jelentkezését várjuk. A foglalkozásokra regisztrálni kell, s reméljük, hogy a három hét alatt minden csoportot tudunk majd fogadni.


A másik farsangi program a kézműves játszóház lesz, mely az elmúlt években, főként a koronavírus, a távolságtartás miatt háttérbe szorult. Február 11-én 9 és 13 óra között viszont ismét várják a gyerekeket a Sportházba. Lesznek bohóckodós, kézműves foglalkozások, fánksütés és játszóház is. A szervezők minden korosztályra gondolnak: a legkisebbeket csörgő, zörgő babajátékokkal teli szőnyeg várja, a kicsik pontösszekötő, színező játékokkal köthetik le magukat, a nagyobbak pedig társasjátékokkal tölthetik az időt. Két kisebb programmal is készülnek még: Kassai Anita tart interaktív mesefoglalkozást, mely a Feneketlen tóról szól, és megérkeznek majd a Bohócdoktorok is. Várnak szeretettel a programokra minden kis érdeklődőt.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban