km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
AGORA: Farsangi kézműveskedés és játszóház

AGORA: Farsangi kézműveskedés és játszóház

Két programmal is kedveskednek idén a farsanghoz kapcsolódóan az AGORA Művelődési és Sportházban (MSH). A programok között lesz bohóckodós kézműveskedés, fánksütés, és zsonglőrladba is készül majd.

 

Február 2-a és 21-e között két farsangi programmal várják az érdeklődőket az AGORA MSH-ba, tudtuk meg Kiss Andrea közművelődési igazgatótól. Míg korábban a klasszikus, hagyományőrző programok kerültek előtérbe, idén inkább a beöltözésre, a szerepjátékokra, a jelmezekre helyezik a hangsúlyt.


– Farsangoló címmel idén is várjuk a jelmezkészítő, kézműves foglalkozásunkra az érdeklődőket – tette hozzá az igazgató. – Lehet csörgősipkát, zsonglőrlabdát, bohócorrot is készíteni, valamint csavart fánkok is kerülnek majd ki az ügyes kezek közül. Erre a foglalkozásra óvodás és kisiskolás csoportok jelentkezését várjuk. A foglalkozásokra regisztrálni kell, s reméljük, hogy a három hét alatt minden csoportot tudunk majd fogadni.


A másik farsangi program a kézműves játszóház lesz, mely az elmúlt években, főként a koronavírus, a távolságtartás miatt háttérbe szorult. Február 11-én 9 és 13 óra között viszont ismét várják a gyerekeket a Sportházba. Lesznek bohóckodós, kézműves foglalkozások, fánksütés és játszóház is. A szervezők minden korosztályra gondolnak: a legkisebbeket csörgő, zörgő babajátékokkal teli szőnyeg várja, a kicsik pontösszekötő, színező játékokkal köthetik le magukat, a nagyobbak pedig társasjátékokkal tölthetik az időt. Két kisebb programmal is készülnek még: Kassai Anita tart interaktív mesefoglalkozást, mely a Feneketlen tóról szól, és megérkeznek majd a Bohócdoktorok is. Várnak szeretettel a programokra minden kis érdeklődőt.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
legfrissebbek
A zebrára lökte az Audit a pick-up, de szerencsére nem a gyalogosra
Szombathelyen a Gagarin úti körforgalomnál történt a baleset szerdán, az okozó Toyota sofőrje előző este Eb-meccset nézve sörözött, és nem gondolta, hogy reggel ezt még kimutathatja a szonda.
Választott a vármegye is, változatlan erőviszonyok
A június 9-én megtartott választások után a Vas vármegyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP megőrizte kétharmados többségét, amiben közrejátszhatott, hogy a Tisza Párt az utolsó pillanatban mégsem indított jelölteket. A 13 vármegyei városban sem változtak jelentősen az erőviszonyok, mindössze két települést irányíthat új polgármester. A testületekben viszont egyre több a független, vagy civil szervezet delegálta képviselő, és kevesebb a fideszes politikus. Választások utáni megyei visszatekintő körképünk.
Szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. is
Olimpiai sétát tartanak a szombathelyi olimpikonok emléktábláinál
A közelgő párizsi olimpiára hangolódva 2024. június 23-án, vasárnap délután, Olimpia Napján sétára hív minden sportbarátot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület.
Hamarosan indul a Lamantin improvizációs tábor
1985 és 1989 között évente rendeztek improvizációs táborokat Szombathelyen Nesztor Iván vezetésével. A Lamantin Jazz Fesztivál ideje alatt – Márkus Tibor ötlete alapján és művészeti vezetésével – a régi hagyományt újjáélesztve immár 20. alkalommal szervezik meg az egyhetes, országos Lamantin Improvizációs tábort.