km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Adventi koncertet adott a Kanizsai Dorottya Gimnázium Nosztalgia Kórusa

Adventi koncertet adott a Kanizsai Dorottya Gimnázium Nosztalgia Kórusa

Az adventi várakozás, lelki felkészülés időszakában látogatta meg a Johanneumban élőket a Kanizsai Dorottya Gimnázium Nosztalgia Kórusa, számolnak be róla közösségi oldalukon.

A jórészt pedagógusokból álló kórus tagjai magyar és külföldi karácsonyi dalok, dicséretek éneklésével, ünnepi versek előadásával szereztek nagy örömet, szép adventi kórusélményt lakóinknak. A széles dalrepertoárban angol (Go Tell It on the Mountain) és latin énekek is elhangzottak, többek között az Ave Verum Corpus és a Dona Nobis Pacem is. Prisztavok Erzsébet tanárnőtől Móra László: Karácsony édes ünnepén című versét és édességet kaptak a résztvevők.

 

 

Fotó: Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Facebook-oldala

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.