km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Adományt kaptak az autista gyerekek

Adományt kaptak az autista gyerekek

Interaktív tábla, tablet, lézernyomtató, készségfejlesztő játékok – 900 ezer forint értékű adományt kapott a PontMás Alapítványon keresztül az Aranyhíd Általános Iskola az egyik egészségügyi gépek, berendezések kereskedelmével foglalkozó szombathelyi vállalkozástól. Az eszközöket autizmussal élő gyerekek oktatásában hasznosítják majd.

 

Az intézmény számára nagy öröm és meglepetés volt az ajándék. Bár előre leadtak egy listát arról, mire lenne szükségük, nem gondolták, hogy mindent megkapnak, árulta el az átadón Bárdosi Emőke gyógypedagógus. Az autistáknak főként a szociális készségek és a kommunikáció terén vannak nehézségeik, ezek az eszközök segítenek a fejlesztésben. Az adományozó cég minden évben felajánlást tesz egy intézmény, szervezet javára, idén az Aranyhíd iskolát választották, ahol jelenleg négy csoportban foglalkoznak autista gyerekekkel felmenő rendszerben, elsőtől tizedik osztályig. Faragó Gábor ügyvezető elmondta, ismerik, elismerik, és örömmel segítik az ott folyó munkát.

 

kzs
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.