km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A Vörösmartyban folytatódott az utcatakarítás

A Vörösmartyban folytatódott az utcatakarítás

A Vörösmarty utca 31/A, B és C tömbbelsőben folytatódott ma reggel a városi utcatakarítás. A sajtótájékoztatón részt vett Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet képviselője, valamint dr. Beliznai Pálné, a BEM Lakásszövetkezet elnöke is.

Csakúgy, mint a város többi részén az utcatakarításokon, ezúttal is a közterület-felügyelet biztosította a területet ma reggel a SZOVA és a Szompark munkatársainak. Dr. Beliznai Pálné, a BEM Lakásszövetkezet elnöke arról számolt be: a kezelésükben lévő ház lakói jelezték, hogy a területen a növények több helyen elburjánzottak. Az elnök felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, a múlt heti egyeztetés után pedig ma megérkeztek a munkagépek.

- A Vörösmarty utca 31. A, B és C tömbbelsőben eddig még nem volt városi nagytakarítás, így óriási örömömre szolgált, hogy a 11-es Huszár út után ez a terület is bekapcsolódhatott a programba – fogalmazott Bokányi Adrienn, majd hozzátette: évtizedek óta nem volt komplex rendbetétel a helyszínen.

- Személyesen én is, valamint a BEM Lakásszövetkezettől is sok visszajelzést kaptam, hogy a zöldterületekkel, valamint a hulladékkal kapcsolatos kérdéseket rendezni kell. A városháza kommunális irodájának vezetőjével úgy gondoltuk, hogy komplexen kezeljük a problémákat a Vörösmartyban. A betonozott és a zöldterületek tisztítása megkezdődött, felfestik újra a pakolóhelyeket – zárta szavait Bokányi Adrienn.

(Fotó: Nagy Jácint)

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.